Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca presenta el primer Anuari de la Joventut de les Illes Balears

El Consell de Mallorca presenta el primer Anuari de la Joventut de les Illes Balears

(09/11/2018)

Les Illes Balears ja tenen el primer Anuari de la Joventut gràcies a la tasca desenvolupada entre el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears, la UIB i la Fundació Guillem Cifre de Colonya. Es tracta de la primera col·laboració entre institucions després que el Consell de Mallorca hagi assumit les competències de joventut.
La publicació que s’ha presentat aquest dijous al Teatre Mar i Terra de Palma, pretén donar una resposta a la manca d'informació i de continguts sobre la situació de la joventut a les nostres illes.


En aquest sentit, el president del Consell, Miquel Ensenyat, qui ha estat l’encarregat de presentar l’anuari, ha explicat que "és l’exemple material de la necessitat de fer polítiques de joventut transversals més enllà de la dinamització i el lleure”. El president també ha destacat que “aquesta publicació constitueix una passa fonamental per saber quin són els reptes que des de les polítiques de joventut s’han d’assumir per millorar la vida del jovent”.


A l’acte de presentació també hi ha assistit Josep Antoni Cifre, president de Colonya, Caixa de Pollença; Joan Ferrà, director de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) del Govern de les Illes Balears; la doctora Antònia Paniza, secretària general de la Universitat de les Illes Balears; i la doctora Belén Pascual, professora de l’àrea de Teoria i Història de l’Educació, membre del Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) i coordinadora de l’Anuari de la Joventut; Joan Font, conseller de Desenvolupament Local i Àlex Segura, director insular de Joventut del Consell.


Finalment el doctor Jorge Benedicto Millán, catedràtic de Sociologia de la UNED, ha realitzat una conferència sobre “Conèixer la joventut, visibilitzar els joves”.