Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca obre el període d’inscripcions per participar als escenaris del Mallorca World Folk Festival

El Consell de Mallorca obre el període d’inscripcions per participar als escenaris del Mallorca World Folk Festival

(01/02/2019)

El Mallorca World Folk Festival és un festival folklòric internacional dins el circuit de la FIDAF, que es farà a Mallorca entre l’1 i el 7 d’abril, organitzat pel Departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca. Una de les prioritats del festival és promocionar l’intercanvi entre els grups que vendran de fora de les illes i els grups mallorquins que promocionen la música i la dansa d’arrel tradicional.

Per aquest motiu, des de la Direcció de Promoció Sociocultural, es posa a l’abast diverses maneres per participar-hi, tant individualment com en agrupació. Actualment, ja s’ha contactat amb la Federació de Música i Balls de Mallorca i se n’ha fet difusió perquè arribi a totes les agrupacions de ball folklòric de l’illa i es puguin presentar per actuar a Palma els dies 2 i 3 d’abril.
 

De moment, ja s’ha tancat la participació d’una quinzena d’agrupacions locals que participaran al Festival amb actuacions i es pretén poder obtenir tota la programació a final de febrer i que aglutini la millor música de l’illa. Totes les activitats i actuacions del Mallorca World Folk Festival seran obertes al públic.

A continuació, s’adjunten les opcions de participació, a les quals es poden adherir tan individualment com en agrupació. Les persones que vulguin fer de voluntariat acompanyant o que vulguin actuar es poden posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic: cagelabert@conselldemallorca.net.

- Personal voluntari acompanyant
 

Hi ha l’opció de ser personal voluntari per fer d’acompanyants dels grups tota la setmana als actes i a les actuacions que faran. Si decidiu acollir-vos a aquesta opció, tindreu assegurats la manutenció, el transport amb els grups, quatre camisetes identificatives del festival i la motxilla o lot de benvinguda, a més d’un diploma acreditatiu com a personal voluntari del festival. Aquesta opció consisteix únicament a acompanyar els grups i, en cap cas, no significa actuar amb ells.

- Actuacions al passeig del Born, a la plaça Major, plaça d'Espanya i al Teatre Xesc Forteza


Els dies 2 i 3 d’abril es faran actuacions en horari d’horabaixa al passeig del Born, a la plaça Major, a la plaça d’Espanya i al Teatre Xesc Forteza en horari de vespre. Els grups que vulguin participar en aquests espais s’hi han d’inscriure enviant la informació sol·licitada annexa. Les actuacions dels grups de Mallorca tindran un caire demostratiu i, en cap cas, no entraran en competició amb els grups internacionals.
El Consell de Mallorca els proporcionarà el transport d’anada i de tornada i un lloc per vestir-se a Palma. Les actuacions no seran remunerades.

- Vetlada de germanor, 4 d’abril pel voluntariat i els grups que hagin fet actuacions
 

La vetlada de germanor del 4 d’abril serà una nit de ball i música entre totes les persones que hi participin en un indret privilegiat a Palma. Hi haurà un petit refrigeri per a tothom.

- Ballada popular, 6 d’abril, passeig del Born
 

Hi haurà una ballada popular el 6 d’abril al passeig del Born a les 12 hores.

- Gran gala final a l’Auditòrium, 6 d’abril, 18 h
 

Ens agradaria comptar amb la vostra presència com a públic per a la gran gala final, que es farà a l’Auditòrium. Durant la gala, es donaran els premis del Mallorca World Folk Festival atorgats per un jurat internacional. Les entrades són gratuïtes i les que corresponen al personal voluntari i a les agrupacions participants són reservades.

Per a l’opció de les actuacions:
 

Informació general
Les actuacions es faran a Palma, al passeig del Born, a la plaça d’Espanya, a la plaça Major i al Teatre Xesc Forteza els dies 2 i 3 d’abril en horari d’horabaixa a les places i de vespre al teatre (encara per confirmar).
 

Se seleccionaran nou grups que hauran de preparar balls amb una durada de deu minuts.

 

L’organització s’encarrega del transport i de deixar-los un espai per canviar-se. Les actuacions han de ser demostratives i no entraran al concurs amb els participants internacionals. En cap cas no seran retribuïdes.
 

Els grups que pertanyen a algun dels sis municipis que acolliran actuacions durant el Festival (Inca, Valldemossa, Muro, Santanyí, Felanitx i Llucmajor) no poden optar a actuar a Palma.
 

L’organització comunicarà als grups seleccionats el lloc on actuaran quan sigui oportú.
 

Requisits
Els grups han d’anar acompanyats de música en directe.-
Els grups han de ser associacions registrades en el Registre General d’Associacions.-
La indumentària ha de ser tradicional.
Les persones que componen el grup que ha d’actuar han de ser majors d’edat.
Cal adjuntar a la sol·licitud de participació documentació gràfica (vídeo i fotografia o enllaços als enregistraments que estiguin penjats en la xarxa).
S’ha d’enviar tota la informació abans del 14 de febrer a cagelabert@conselldemallorca.net.

 

Criteris de selecció


Intenció de participar a festivals folklòrics en els pròxims dos anys (sí/no)


Participació a festivals folklòrics en els darrers dos anys (nacional: 0,5 punts / internacional: 1 punt)
 

Participació a activitats organitzades pel Consell en els dos darrers anys (per exemple, a la desfilada de la Beata a Palma): 1 punt
 

Varietat de balls (jotes i boleros: 0,5 punts / mateixes i fandangos: 1 punt)
 

Autenticitat del vestuari: 0-2 punts
 

Presència de dones en l’equip instrumental: 0,5 punts. Presència d’homes en l’equip de ball: 0,5 punts
 

Informació que s’ha d’adjuntar a la sol·licitud d’actuació a Palma:
1. Nom de l’associació
2. Responsable, telèfon de contacte i correu electrònic
3. Nombre de músics i instruments que sonen (homes?/dones?)
4. Nombre de components del cos de ball (homes?/dones?)
5. Curriculum vitae de l’associació
6. Fotografies en què es vegi el vestuari
7. Vídeo d’alguna actuació (resum o que no excedeixi de deu minuts)