Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca ja és part de TRAGSA

El Consell de Mallorca ja és part de TRAGSA

(22/10/2019)

Que aquesta societat pública passi a ser mitjà propi del Consell permetrà respondre de manera més àgil i eficient en la prestació de serveis.

La consellera de Territori del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Garcías, i el President del Fondo Español de Garantía Agraria Miguel Ángel Riesgo, han signat a Madrid el conveni per formalitzar l'entrada de la institució insular a l'accionariat del Grupo TRAGSA.

«Es tracta d'una passa importantíssima en l'eficàcia en la prestació de serveis per al Consell, sobretot en qüestions de caràcter urgent i prioritari, ja que aquesta societat pública passa a ser un instrument al servei de la institució», ha apuntat la consellera Garcías. Que TRAGSA i TRAGSATEC siguin un mitjà propi de la institució implica que el Consell Insular de Mallorca pot fer-li encàrrecs per l'execució d'obres o prestació de serveis en les seves diferents línies d'actuació, com paisatgisme, construcció, rehabilitació, equipament i manteniment d'edificis, obres d'urbanisme i adequació d'espais i, especialment, actuacions en situacions d'emergència o catàstrofe. D'aquesta manera s'assegura que els projectes no quedaran sense execució i es podran simplificar els tràmits administratius per la contracta, agilitzant actuacions sobre necessitats urgents com rehabilitar infraestructures danyades per un temporal, sense necessitat que l'Estat determini la situació d'emergència o contractar projectes d'obres complicades de trobar executors.

D'aquesta manera TRAGSA i TRAGSATEC estaran obligades a actuar sempre que se les requereixi per part del Consell per alguna de les actuacions abans esmentades i altres. Des de l'entrada en vigor de la nova llei de contractació (2017), les administracions públiques que volguessin podien disposar dels serveis de TRAGSA com a mitjà propi havien de ser obligatòriament accionistes.

TRAGSA i TRAGSATEC són societats mercantils finançades amb fons totalment públics que tenen per objecte posar a disposició de les administracions públiques solucions eficients en molt tipus d'àmbits: actuacions en situacions d'emergències, el mediambiental, desenvolupament rural, gestió de recursos i processos de l'activitat administrativa, etc.