Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

null El Consell de Mallorca insta al ministeri de Justícia a reactivar l'activitat del jutjat de Violència sobre la dona

El Consell de Mallorca insta al ministeri de Justícia a reactivar l'activitat del jutjat de Violència sobre la dona

(05/04/2018)

Tenint en compte que Balears és una de les autonomies que més denuncies per violència de gènere registra a l'estat, des de la direcció insular d'Igualtat s'insta al govern central a solucionar la situació que avui denuncien els treballadors i treballadores d'aquest jutjat que ha quedat paralitzat per falta de personal.

Des de la institució, molt sensibilitzada en la lluita contra la violència cap a les dones, es valora molt negativament aquesta deixadesa en una problemàtica tan greu com aquesta, ja que la paralització del jutjat de violència sobre la dona número 1 de Palma, suposarà deixar de fer guardes i deixar d'assumir més denuncies d'agressions masclistes.Segons denúncies de les persones treballadores, el ministeri de Justícia no ha fet res per pal•liar una situació, que consideren greu, de falta de personal causat per baixes mèdiques; denuncien que fa dos mesos que fan feina amb només dues persones dels 10 funcionaris de plantilla. Les dades demostren que és un servei del qual la ciutadania de Mallorca i de les illes no pot prescindir, segons la memòria judicial, els dos jutjats de Violència cap a les dones de Palma tramita 2.500 denúncies entre penals i civils anualment. Per aquest motiu des del Consell de Mallorca instem al ministeri de Justícia que trobi una solució ràpida i satisfactòria. En el mateix sentit, des del Consell reclamem que es faci efectiu el Pacte contra la violència de gènere, dotant-lo de pressupost de forma immediata.