Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca celebra una jornada per recollir dades genètiques de ca mè mallorquí

El Consell de Mallorca celebra una jornada per recollir dades genètiques de ca mè mallorquí

(05/06/2016)

Durant la trobada, celebrada a la finca de Son Mesquida, a Llucmajor, i organitzada conjuntament amb l’Associació de Caçadors i Criadors del Ca Mè Mallorquí i SEMILLA, s’han agafat mostres de pèl per tal de procedir a fer l’estudi genètic.

El Servei de Caça del Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, juntament amb SEMILLA i l'Associació de Caçadors i Criadors de Ca Me Mallorquí, han celebrat avui a la finca de Son Mesquida, a Llucmajor, una trobada amb l’objectiu de recollir dades genètiques de ca mè mallorquí, una antiga raça autòctona de perdiguer reconeguda històricament com a de les més valuoses. La necessitat de disposar del major nombre de mostres de cans possible ha fet que la trobada s’hagi obert a totes les persones que disposen d’exemplars d’aquesta raça, o descendents d’ella, inscrits oficialment o no.

 

Durant la jornada, a la qual hi ha assistit el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, personal qualificat del Servei de Millora Agrària i Pesquera de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, així com també tècnics del Servei de Caça del Consell de Mallorca, han recollit mostres de pèl amb l’objectiu de procedir a fer un estudi genètic sobre aquesta raça.

 

Des del Servei de Caça del Consell asseguren que el ca mè es troba en una situació poblacional molt delicada, i que la seva conservació fins als nostres dies ha estat possible gràcies a un grup de caçadors entusiastes agrupats dins l’Associació de Caçadors i Criadors del Ca Mè Mallorquí. La seva fama de bon caçador va superar les fronteres de Mallorca.

 

La trobada s’emmarca dins les iniciatives que des del Servei de Caça del Consell, SEMILLA i l'Associació de Caçadors i Criadors de Ca Me Mallorquí, han posat en marxa amb l’objectiu de recuperar i fomentar aquesta raça autòctona de ca de mostra, així com també per posar en relleu un dels valors patrimonials propis de Mallorca en matèria de caça. En aquest sentit i una vegada es disposi d’un pla de cria consolidat, la següent passa serà fer-lo avinent a tots els caçadors, caçadores i cinòfils en general que vulguin gaudir del privilegi que suposa treballar amb una raça única i indissociable de la identitat cultural i del medi rural de la nostra illa.