Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca, a través de l'IMAS, destina 100.000 euros per a un projecte d’emergència al Sàhara

El Consell de Mallorca, a través de l'IMAS, destina 100.000 euros per a un projecte d’emergència al Sàhara

(07/11/2015)

Es tracta d’un projecte d’emergència del Fons Mallorquí de Solidaritat per a la reconstrucció de les infraestructures que han estat danyades per les intenses pluges al campament de Tindouf.

El Consell de Mallorca, a través de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), destinarà un total de 100.000€ per a la reconstrucció de 1.500 habitatges familiars, centres d'atenció sanitària i magatzems d'aliments dels campaments sahrauís de Tindouf, que s'han vist danyats per les pluges intenses que tengueren lloc al Sàhara el passat mes d'octubre.

 

Es tracta d’un projecte d’emergència presentat per l’Associació d'Amics del Poble Sahrauí (AAPSIB) a través del Fons Mallorquí de Solidaritat, entitat de la qual el Consell de Mallorca en forma part.

 

La inestabilitat del sòl i la precarietat de les edificacions d'aquesta zona del Sàhara han fet que la combinació de pluges intenses ininterrompudes i fortes ratxes de vent provoquessin danys estructurals, a més de la interrupció del subministrament elèctric o l'aïllament d'algunes zones a causa del fang.

 

En concret, els diners es destinaran a l'adquisició de materials de construcció, a la contractació de personal, a la reconstrucció de les esmentades infraestructures i habitatges, així com a la supervisió dels treballs que s'hi duguin a terme.