Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de la Infància i Adolescència de l'IMAS celebra el seu primer ple de 2016

El Consell de la Infància i Adolescència de l'IMAS celebra el seu primer ple de 2016

(18/01/2016)

La sessió, que va tenir lloc a la sala de Plens del Consell de Mallorca, comptà amb la presència del president Miquel Ensenyat, i de la consellera de Benestar i Drets Socials, Margalida Puigserver.

El Consell de la Infància i Adolescència de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), celebrà el seu primer ple del 2016 el passat divendres a la sala de plens del Consell de Mallorca. La sessió comptà amb la presència del president del Consell, Miquel Ensenyat i de la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver.

 

A l'acte també assistiren la vicepresidenta de l'IMAS, Apol·lònia Miralles i la directora insular de Menors, Beatriz Morales, a més de diferents tècnics de l'àrea de Menors i Família de l'IMAS.

 

El Consell de la Infància i Adolescència de l'IMAS, és un òrgan de participació, que fou creat amb l'objectiu de donar veu als infants i joves que tenen una mesura de protecció, per tal que puguin participar del servei que pren decisions que afecten directament les seves vides.

 

Aquest consell està format per 44 consellers dividits en dues seccions, una primera amb nins de 6 a 12 anys, que són escollits pels seus companys en representació dels diferents recursos residencials de l'àrea de Menors i els nins que es troben en acolliment familiar. La segona secció està constituïda de la mateixa manera que la primera, però en aquest cas l'edat dels nins és de 13 a 18 anys. En total participen en el Consell 30 nins dels diferents centres residencials (tan propis com concertats) i altres 14 del programa de Famílies d'Acollida.

 

Amb la creació i posada en funcionament de l'organisme, des de l'IMAS, s'assumeixen uns principis per a garantir la participació real i efectiva dels menors que formen part del Consell. D'aquesta manera, el Consell de la Infància i Adolescència de l'IMAS, involucra als nins i joves tutelats per l'IMAS en la recerca de solucions als problemes que ells mateixos plantegen.