Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell convida a conèixer la petjada dels personatges il·lustres, l'aprofitament dels recursos naturals i l'espiritualitat a través de les Rutes Culturals de la Serra de Tramuntana amb motiu del desè aniversari de la distinció de la Unesco

El Consell convida a conèixer la petjada dels personatges il·lustres, l'aprofitament dels recursos naturals i l'espiritualitat a través de les Rutes Culturals de la Serra de Tramuntana amb motiu del desè aniversari de la distinció de la Unesco

(22/05/2021)

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha destacat que els recorreguts fan visibles els valors pels quals aquest paratge ha esdevingut patrimoni de la Humanitat.

Les Rutes Culturals per la Serra de Tramuntana són itineraris per cadascun dels vint municipis que la conformen, que funcionen com a una mena de petits centres d'interpretació i que, segons ha assenyalat la consellera de Territori, Maria Antònia "fan visibles els valors que fonamentaren la Declaració Patrimoni Mundial de la Unesco".

Els recorreguts segueixen diversos eixos temàtics com l'espiritualitat, la petjada de personatges il·lustres o l'aprofitament dels recursos naturals. A través del guiatge de dos guies culturals experts en la Serra, Aina Mora i Joan Carles Palos, les Rutes Culturals Guiades recorreran els pobles d'Andratx (Sant Elm), Deià, Banyalbufar, Sóller i el port de Sóller, Valldemossa, Deià i Escorca. Les sortides es realitzen el tercer dissabte de mes. Cada un es dedicarà a un poble diferent i el guia establirà el recorregut, d'unes dues hores de durada.

Garcías ha remarcat que aquesta activitat "està promoguda pel Consorci de la Serra de Tramuntana per a commemorar la distinció de la Unesco 10 anys de la declaració de la Serra 'Patrimoni Mundial en la categoria de paisatge cultural.

El Freu és el canal de prop de dos quilòmetres que separa Sant Elm del parc natural de la Dragonera. Les seves aigües han estat pas de navegants des d'èpoques ben remotes i refugi de pirates en els segles XVI i XVII. A l'itinerari, entre Sant Elm i la torre de Cala en Basset hi ha la vall de Palomera, nom antic de Sant Elm. En aquest indret també és present el missatge de segles del rei en Jaume en el seu primer dia a Mallorca abans de conquerir-la el 1229.