Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell cofinança amb 150.000 euros un projecte de renovació urbana a Santa Maria del Camí

El Consell cofinança amb 150.000 euros un projecte de renovació urbana a Santa Maria del Camí

(13/12/2019)

Una subvenció de Cooperació Local ha permès millorar l’accessibilitat a la Plaça dels Hostals, situada en el casc urbà del municipi

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el batle de Santa Maria del Camí, Nicolau Canyelles, han visitat la renovada plaça dels Hostals, un projecte cofinançat amb 150.000 euros pel Consell de Mallorca. Els ha acompanyat el director insular de Cooperació Local i Caça, Jaume Tomàs.

L’ajuntament de Santa Maria va sol·licitar una subvenció per al projecte “Renovació urbana i millora de l’accessibilitat al sector oest de la plaça dels Hostals” en el marc dels ajuts 2018-2019 de Cooperació Local per a actuacions d’inversió de competència municipal. Amb aquests ajuts el Consell pretén fomentar les millores en infraestructures i instal·lacions municipals. En aquest sentit, els pressupostos de 2020 compten amb una partida de 10 milions d’euros perquè els municipis de Mallorca puguin sol·licitar finançament per aquest tipus de projectes.  

Aquestes obres a Santa Maria han suposat, per una banda, l’embelliment d’aquesta zona del nucli urbà, ja que s’han soterrat alguns elements de la xarxa de telefonia i de baixa tensió; s’han col·locat bancs i arbrat; i s’han actualitzat les lluminàries. A més, la intervenció ha permès que la Sínia del segle XVII quedi incorporada dins el conjunt de la plaça.

Per altra banda, s’han resolt les dificultats de mobilitat que presentava aquest espai a causa de la difícil compatibilitat entre el trànsit de vehicles i els vianants. Així mateix, s’han suprimit barreres arquitectòniques. 

El projecte ha tengut un pressupost total de 309.760 euros.