Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell anuncia una nova reducció en la taxa de la ITV

El Consell anuncia una nova reducció en la taxa de la ITV

(11/02/2020)

Mallorca passa a ser el lloc amb la ITV més econòmica de tot Espanya. El Departament de Mobilitat i Infraestructures rebaixa un 15 % la taxa actual, que des de l’entrada en vigor del contracte nou al gener ja era un 25 % més barata.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha anunciat avui una rebaixa del 15 % en la taxa que ha de pagar l’usuari per passar la inspecció tècnica de vehicles (ITV). Aquesta reducció, sumada a la del 25 % que es va començar a aplicar arran de l’entrada en vigor del contracte nou el passat mes de gener, suposa un estalvi mitjà del 38% del preu que es pagava amb la concessió anterior. 

El conseller insular ha explicat que «amb aquesta reducció de preus es demostra, una vegada més, que mitjançant la gestió pública s’aconsegueixen millors serveis i millors preus per a la ciutadania. Continuam fent feina per millorar dia a dia el servei de la ITV». La rebaixa entrarà en vigor a final del mes de març, després que s’aprovi al Ple del Consell aquest dijous i quan hagin passat 30 dies hàbils des de la publicació al BOIB. 

D’aquesta manera, la tarifa per un turisme dièsel al 2019 era de 48,35 € i ara la taxa és de 30,93€. Un turisme de benzina passaria dels 32,83 € als 17,01 €, camions i/o autobusos de 87,30 € al 2019 a 55,82 € enguany i les motos de 15,97 € a 10, 21 €.

La mesura té, a més, un caire mediambiental ja que iguala el preu de la taxa pels turismes de benzina sense i amb catalitzador. A aquest darrer tipus de vehicles, que són els que manco contaminen, se’ls aplicava fins ara una partida extra de 5€ per comprovar l’estat del catalitzador, que és un dispositiu que forma part del sistema d’escapament del vehicle que té com a finalitat reduir les emissions contaminants produïdes pels vehicles a motor. 

 

 

Tarifes 2019

Diferència

Taxes 2020

Turismes dièsel

48,36 €

-17,43 €

30,93 €

Turismes benzina

26,60 €

-9,59 €

17,01 €

Turismes benzina catalitzador

32,83 €

-15,82 €

17,01 €

Camions i autobusos

87,30 €

-31,48 €

55,82 €

Motos

15,97 €

-5,76 €

10,21 €

(preus sense taxa DGT: 4,10 €)

 

Tenint en compte el darrer informe de Facua, un pic aplicada la nova reducció, Mallorca passaria a ser el lloc amb les taxes de la ITV més barates de tot l’Estat.


 
Iván Sevillano també ha informat que a partir de la primavera estarà disponible el pagament telemàtic, que permetrà reservar la cita i pagar la taxa de la ITV en línia. Un fet que agilita el temps d’espera ja que permetrà l’accés directe a les línies d’inspecció. Des del gener el pagament només es pot efectuar mitjançant targeta de crèdit o dèbit als llocs habilitats a cadascuna de les estacions. També, es pot dur a terme a qualsevol entitat financera col·laboradora del Consell de Mallorca, amb el document de liquidació corresponent, expedit des de l’aplicació informàtica de gestió i recaptació de tributs de la institució insular, o que es troba disponible en els punts habilitats en les estacions. 

Una altra de les novetats anunciades és que els autònoms i empreses amb una flota igual o superior a 20 vehicles liquidarà els pagaments corresponents a les inspeccions realitzades de manera mensual. En el cas dels vehicles propietat d’entitats públiques, el pagament de les taxes corresponents s’efectuarà cada tres mesos.