Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Consell i municipis del Migjorn treballen en una estratègia conjunta de diversificació i transformació turística mitjançant els fons europeus 

Consell i municipis del Migjorn treballen en una estratègia conjunta de diversificació i transformació turística mitjançant els fons europeus 

(27/10/2021)

Felanitx ha acollit una reunió entre municipis i sector hoteler de la comarca per reestructurar les línies de feina que serviran per allargar la temporada i aprofitar els recursos europeus de recuperació.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb el batle de Felanitx, Jaume Monserrat i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, s’ha reunit avui amb representants municipals i del sector hoteler del Migjorn de Mallorca. És una trobada que forma part de la roda de reunions que du a terme el Consell amb els ajuntaments i en col•laboració amb el Govern per reestructurar les línies de feina que serviran per allargar la temporada turística actual i presentar projectes perquè els financi els fons europeus Next Generation. 

A la reunió han assistit regidors i tècnics dels ajuntaments de Felanitx, Campos, Llucmajor, Ses Salines i Santanyí, així com responsables de les agrupacions hoteleres de Portocolom, ses Salines i Platja de Palma, i per part de la Federació Hotelera de Mallorca hi ha participat la vicepresidenta, Maria José Aguiló. També hi han assistit, del Consell, la directora insular de Coordinació i Projectes Estratègics, Margalida Amorós, i el secretari tècnic de Turisme i Esports, Joan Gaspar Vallori.

«Seguim treballant directament amb els municipis i el sector turístic per mantenir i allargar tan com sigui possible la recuperació derivada d’una temporada turística atípica, però que ha estat millor del que pensàvem, amb la vista posada ja a avançar la temporada que ve i plantejar una estratègia conjunta amb relació als fons europeus» ha expressat la presidenta Cladera, qui ha destacat la col•laboració publicoprivada i la cogovernança per la qual ha apostat el Consell en la gestió dels fons europeus perquè puguin arribar a tots els municipis de Mallorca.

«Així com hem fet amb altres municipis que ja han presentat projectes a les primeres convocatòries dels Next Generation, preparam ara amb el Migjorn de Mallorca projectes per presentar a la pròxima convocatòria el mes de març, adaptats a les seves necessitats, lligats tant a l’evolució i diversificació de l’oferta turística d’aquesta zona com a la sostenibilitat dins el sector», ha dit Cladera. «Ens decantam per un turisme de més qualitat i no tant per la quantitat, més sostenible, innovador i diversificat» ha apuntat amb relació als eixos que marquen l’acció  de la institució insular en matèria turística. 

Durant la reunió, en la qual els municipis i agrupacions hoteleres han plantejat projectes i idees per incloure en l’estratègia dels fons europeus, la presidenta ha recordat la posada en marxa de l’Oficina de Fons Europeus del Consell, encarregada de coordinar els fons europeus de la institució i dels municipis de menys de 20.000 habitants i Alcúdia, i que ja ha tramitat les primeres sol•licituds de projectes. 

Vídeos

Reunió Felanitx