Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Comunicat de l'equip de Govern

Comunicat de l'equip de Govern

(17/10/2017)

Després de l'ingrés a presó dels líders de dos dels principals moviments socials catalans

Els membres del Govern del Consell de Mallorca, i en el seu nom el President,

 1.- Lamentam haver-nos de pronunciar una altra vegada perquè el conflicte polític existent a Catalunya i a l'Estat espanyol no s'hagi encarat com caldria a qualsevol democràcia avançada, és a dir, a través de la política i el diàleg, sinó amb actuacions policials i judicials.

 2.- Ens alarma i no compartim en absolut l'empresonament preventiu, a petició de la fiscalia de l'Estat, dels líders de dos dels principals moviments socials catalans, Jordi Sánchez de l'Assemblea Nacional Catalana i Jordi Cuixart d'Òmnium Cultural. Aquestes entitats s'han caracteritzat per organitzar mobilitzacions tan massives com pacífiques, i el seu empresonament ataca aquest dret bàsic i constitutiu de la democràcia.  La política i el diàleg no poden ser substituïts per la mà dura. Consideram totalment desproporcionada la mesura i apostam per la seva posada en llibertat.

 3.- Manifestam que aquest Govern és un govern plural, però més enllà de les nostres diferències tenim un element nuclear en comú: creim en la democràcia i la defensam, i la democràcia inclou -sempre i sense excepcions- el dret de la ciutadania a expressar-se i reunir-se pacíficament i cívica per demostrar el seu acord o desacord amb les decisions governamentals. I això no afecta només a la ciutadania o entitats catalanes, sinó a totes les de l'Estat.

 4.- Tornam demanar al Govern de l'Estat que dialogui amb el Govern de Catalunya per tal de trobar una solució política i democràtica a un conflicte polític.