Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera destaca el paper de les cooperatives de la Serra en la dinamització econòmica i preservació del territori Patrimoni Mundial

Cladera destaca el paper de les cooperatives de la Serra en la dinamització econòmica i preservació del territori Patrimoni Mundial

(27/04/2023)

  • La presidenta ha visitat les instal·lacions de la seu de la Cooperativa de Pollença adherida al Distintiu Serra
  • El Consell ha informat que la setmana que ve es podran sol.licitar les ajudes del Consorci Serra pels danys de la tempesta Juliette

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha visitat les instal·lacions de la seu de la Cooperativa de Pollença especialitzada amb la carn de me, que va ser creada l’any 1980 i de la qual actualment en formen part més de 280 associats.

Cladera ha destacat el paper de les cooperatives en el manteniment i la preservació de la Serra. “Per garantir el futur d’aquest Patrimoni de la Humanitat, cal dinamitzar econòmicament el territori, a través del suport a l’activitat agrícola, ramadera i pesquera, i aquest és el nostre objectiu”, ha dit. També ha agraït a la cooperativa i associats l'esforç que fan per mantenir l'activitat ramadera i agroalimentària en aquest Patrimoni Mundial. 

El Consell de Mallorca va crear l’any passat una nova línia d’ajuda per a cooperatives de 500.000 euros, una subvenció que s’ha consolidat dins de les línies d’ajudes del Consorci Serra de Tramuntana. De fet, el Consorci ha triplicat les ajudes ordinàries destinades a productors, particulars i ajuntaments de la serra de Tramuntana. D'altra banda, la setmana que ve es podran sol·licitar les ajudes del Consorci Serra per fer front als danys provocats per la borrasca Juliette. 

D’altra banda la institució insular també ha posat en marxa el Distintiu Serra, que posa l’accent en la dificultat de produir a aquest territori i que el consum seu dels productes o serveis que tenguin aquest segell contribueix a la preservació de la Serra. Actualment n’hi ha més de 400 productors adherits.

A més, el Distintiu promou l’increment de l’agricultura ecològica, la incorporació de les energies renovables, el manteniment o renovació de les varietats tradicionals i l’ús de matèries primeres de proximitat.

El president de la cooperativa, Martí Solivelles ha posat en valor la posada en marxa d’aquest segell per promoure el sector primari a la Serra. A la visita també hi han assistit Formatge Tramuntana i Vinyes Mortitx que juntament amb la Cooperativa de Pollença i la de Sóller han afegit als seu productes el segell del Distintiu Serra de Tramuntana.

A més del sector primari també es poden beneficiar del Distintiu Serra restauradors, botiguers, hotelers, gestors i propietaris de possessions d’edificis emblemàtics i altres elements patrimonials. Així com guies, monitors, dinamitzadors culturals, de natura i turístics, i empreses i entitats que contribueixen a preservar o difondre el paisatge Serra de Tramuntana.

La Cooperativa de Pollença també rep el suport del Consell a través dels ajuts de promoció del producte local i és un dels establiments adherits a la campanya de "Bons Descompte Producte de Mallorca" per a l’estímul del comerç local i dels productes artesans, ecològics, amb Denominació d’Origen o Indicació Geogràfica Protegida de Mallorca del departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local. 

Cladera i la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías després de la visita a la seu s’han desplaçat al Centre de Tipificació de la Cooperativa de Pollença.

Vídeos

cooperativa