Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Gairebé 200 adolescents de 9 instituts públics practiquen ‘esport social’ en una jornada intercentre

Gairebé 200 adolescents de 9 instituts públics practiquen ‘esport social’ en una jornada intercentre

(27/05/2022)

El Poliesportiu Sant Ferran acull el programa ‘IESportiu’ del Consell de Mallorca, que impulsa activitats esportives a centres amb una baixa taxa de participació esportiva en edat escolar.

El Poliesportiu Sant Ferran de Palma acull avui una nova jornada esportiva intercentres, emmarcada dins del programa IESportiu, que el Departament d’Esports del Consell de Mallorca té en marxa amb els instituts d’educació secundària que tenen un perfil de baixa taxa de participació en activitats esportives per part dels seus alumnes. 

Gairebé 200 alumnes de 9 centres públics participen en aquest esdeveniment; aquests són els que durant l’any practiquen esport dos dies per setmana en horari extraescolar, subvencionat pel Consell. Els instituts participants són: IES s’Arenal, IES Arxiduc, IES Can Peu Blanc, IES Antoni Maura, IES Estacions, IES Son Cladera, IES Inca, IES Nou Llevant i IES Porto Cristo. L’objectiu principal és fomentar la convivència entre els diferents centres públics que han participat en aquesta activitat durant el curs 2021-22, una iniciativa esportiva i socioeducativa que s’adreça a instituts on la taxa de participació dels alumnes en activitats esportives és baixa o nul·la quan surten de l’horari escolar. 

Els adolescents practicaran els esports que ells mateixos escolliren a principis de curs, com condicionament físic, el ball modern, esports de raqueta, voleibol i activitats complementàries (Ultimate, bolla presonera, etc.). Com a novetat d’enguany s’ha impartit un taller d’street racket al professorat assistent, a càrrec de l’instructor de tennis alemany John Lambrecht, i a la jornada també ha assistit Marcel Straub, fundador d’aquesta modalitat. 

El programa IESportiu té com a finalitat principal fomentar i promoure l’esport en els instituts públics d’educació secundària amb la taxa més baixa de participació en els programes d’esport en edat escolar. Com afirma la directora insular d’Esports, Marga Portells, «la finalitat és augmentar la participació d’alumnes en la pràctica esportiva en l’adolescència i preadolescència». És un programa que es desenvolupa de novembre a maig, vint-i-tres hores setmanals a cada centre, i es tanca amb una cloenda esportiva intercentres.

Durant el curs 2021-22 hi han participat un total de 200 joves de 9 instituts durant 23 hores setmanals. El programa IESportiu es basa en la transmissió de valors i normes, dins un marc de la pràctica de l’esport base, des d’una vessant lúdica i no competitiva.

Taller street racket

L’street racket és una nova modalitat d’esport de raqueta disponible en qualsevol moment i en qualsevol lloc. En només dos anys d’existència ha tingut un gran impacte en les escoles actives a tot el món. Es pot jugar en parelles o en grups, en interiors i exteriors i en tots els nivells de joc. És un joc que sols no implica una despesa econòmica per a les escoles i no requereix infraestructura, excepte una pista o terreny uniforme i sòlid. I sobretot es tracta d’una activitat física molt versàtil amb més de 300 jocs i variacions.

John Lambrecht és instructor de tennis qualificat, entrenador de fitness i ha completat un aprenentatge de dos anys com a entrenador mental esportiu. Abans d’establir-se a Mallorca (2020) va ser campió de Berlín/Brandenburg i va quedar entre els 30 primers del rànquing alemany (AK 40).