Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Carmen, de Bizet, en la versió de Calixto Bieito inicia la 34 Temporada d’Òpera del Teatre Principal

Carmen, de Bizet, en la versió de Calixto Bieito inicia la 34 Temporada d’Òpera del Teatre Principal

(28/02/2020)

S’estrena el diumenge 1 de març i també hi ha funcions els dies 4, 6 i 8

L’òpera Carmen, de Georges Bizet, obrirà la 34 Temporada d’Òpera del Teatre Principal aquest diumenge 1 de març, a les 18 hores. Una funció que es repetirà el dimecres 4, a les 20 hores; el divendres 6, a les 20; i el diumenge 8, a les 18 hores.

Aquesta producció de Carmen arriba de l’Opéra National de París i la signa el prestigiós director d’escena Calixto Bieito, que, en aquesta ocasió, n’ha delegat la direcció escènica en Yves Lenoir. A Palma, serà Manuel Coves el responsable musical del muntatge, que estarà interpretat per Annalisa Stroppa (Carmen), Andeka Gorrotxategi (Don José), Germán Olvera (Escamillo), Marta Bauzá (Micaela), Marga Cloquell (Frasquita), Anna Gomà (Mercedes), Pablo López (Zúñiga), Tomeu Bibiloni (Morales), Jorge Tello (Dancaire) i José Manuel Sánchez (Remendado). A més, actuaran el Cor del Teatre Principal, el Cor Infantil i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Tot plegat, el conjunt es completa amb tot un seguit de figurants que eleven fins a prop de dos-cents el nombre de professionals implicats en aquesta producció.

Aquesta producció s’ha presentat avui amb la presència de Bel Busquets, vicepresidenta i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca; Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal; Manuel Coves i Yves Lenoir, així com la resta de l’equip artístic participant.

Busquets ha destacat la consolidació «d’una temporada que arriba enguany a la 34 edició a base de qualitat i d’excel·lència». La consellera insular de Cultura també ha tingut paraules d’elogi i agraïment per als cors del Teatre Principal i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, «responsables que la temporada d’òpera sigui ja un referent» dins el calendari musical de Mallorca.

Per part seva, el director del Teatre Principal ha destacat «l’enorme actualitat de Carmen en un moment en què la llibertat sexual de la dona» segueix estant amenaçada.

Manuel Coves, el director musical, ha valorat la versió que es podrà sentir aquests dies al Teatre Principal, «on escoltarem passatges i peces que habitualment no se solen sentir».

Annalisa Stroppa, la soprano italiana que dona vida a Carmen en escena, ha volgut llevar alguns tòpics que pesen sobre el personatge creat per Prosper Mérimée, autor del llibret. Per a Stroppa, «Carmen no és ni una prostituta ni una dona fàcil, és una dona que vol ser lliure i vol exercir aquesta llibertat».