Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Biblioteques del Consell estudia l’experiència del Bibliobús de Castella la Manxa i de la Diputació de Lleó

Biblioteques del Consell estudia l’experiència del Bibliobús de Castella la Manxa i de la Diputació de Lleó

(16/11/2016)

El director insular de Cultura, Rafel M. Creus i el cap del Centre Coordinador de Biblioteques del Consell, Guillem Mas, han conegut de prop aquest dimecres com funciona el servei de Bibliobús de Castella la Manxa i de la Diputació de Lleó. Tots dos han assistit al VIIIè Congrès Nacional de Biblioteques Públiques, que se celebra a Toledo aquests 16 i 17 de novembre.

Aquest dimecres, el director insular de Cultura, Rafel M. Creus ha pogut compartir l’experiència del servei de Bibliobús amb responsables del Servei de Biblioteques de Castella la Manxa i de la Diputació de Lleó, dos dels llocs amb més experiència d’Espanya i on fa més anys que funciona el servei de Bibliobús.

 

"Aquí fan feina sobretot amb escolars i també amb gent major", explica Rafel M. Creus, director insular de Cultura, "ara el que hem de fer nosaltres des del Consell de Mallorca és definir quin és el servei que oferirem a través del Bibliobús i fer una oferta pública perquè s’hi puguin presentar empreses interessades”.

 

Aquesta setmana el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha avançat durant la presentació dels Pressupostos per l’any que ve, que l’any 2017 es preveu el desplegament del Reglament del Sistema Bibliotecari de Mallorca, en el qual s’inclouen punts de lectura mòbil amb l’adquisicó d’un Bibliobús per donar cobertura a nuclis sense servei de biblioteca pública.

 

Amb aquest nou servei, el Departament de Cultura pretèn donar compliment a la Llei del Sistema bibliotecari de les Illes Balears (Llei 19/2006 de 23 de novembre), segons la qual el Consell està obligat a donar servei directe a aquells municipis de menys de 2.000 habitants, ja sigui a través d’un punt fixe de biblioteca o a través d’un punt mòbil.