Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Aurora Picornell ja és oficialment filla predilecta de l'Illa de Mallorca

Aurora Picornell ja és oficialment filla predilecta de l'Illa de Mallorca

(19/04/2017)

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat per unanimitat la candidatura de filla predilecta d'Aurora Picornell Femenies i les cinc medalles d'Honor i Gratitud de l'Illa de Mallorca al CIDE, Universitat d'Estudis de Gènere, Toni Torrens, la Fundació Patronat Obrer i l'Associació de Persones Sordes de Mallorca.

Tots els grups polítics del Consell de Mallorca han aprovat les candidatures de les entitats i persones premiades en l'acte institucional que tindrà lloc el pròxim dilluns 24 d'abril a Palau Reial.

Els instructors de l'expedient de nomenament han estat: la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, en nom d'Aurora Picornell; el conseller de Cultura i Patrimoni, Xesc Miralles en nom del CIDE; la consellera electa Mercè Bujosa en nom de Toni Torrens, la consellera electa Aurora Ribot en nom de la Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere, la consellera electa Catalina Cirer en nom de la Fundació Patronat Obrer; i la consellera electa Catalina Serra en nom de l'Associació de Persones Sordes de Mallorca.

L'acte serà dia 24 d'abril en commemoració del primer govern del Consell Insular de Mallorca com a institució moderna l'any 1979.

Aurora Picornell, sindicalista mallorquina que fou represaliada durant la Guerra Civil. El seu activisme patent en el seu sobrenom La Pasionaria mallorquina. Serà nomenada Filla Predilecta de l'Illa de Mallorca

També s'entregaran 5 Medalles d'Honor i Gratitud de l'Illa de Mallorca a les següents entitats i persones:

- Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere: per la seva continuïtat dels estudis de gènere que actualment duen ja 16 edicions, per la que han passat milers d'alumnes per formar-se en matèria d'igualtat.

- CIDE (Centre Internacional d'Educació) en commemoració del seu 50 aniversari essent la primera cooperativa d'educació de la província, utilitzant l'educació integral, persones intel•ligents, lliures i transcendents, coneixedores i responsables dels seus drets i dels seus deures.

- Toni Torrens i Gost, músic i promotor cultural, per la seva tasca des de principis dels 90, de promotor i foment de les festes i tradicions populars de Mallorca, especialment la festivitat de Sant Antoni al barri de Gràcia de Barcelona.

- La Fundació Patronat Obrer de Sant Josep, en commemoració del seu 110 aniversari i per la seva tasca sense ànim de lucre que ofereix programes de qualificació professional als majors de 15 anys, focalitzant els col•lectius en situació de risc d'exclusió social, que no tinguin l'ESO i així poder incorporar-se en la vida laboral.

- L'Associació de Persones Sordes de Mallorca en commemoració del seu 75 aniversari a càrrec de Margarita Jofre, la primera dona que formà una associació en l'àmbit estatal. Una eina de compensació de les deficiències, que una societat majoritàriament oient els oferia. Però sobretot, per adoptar un paper cabdal oferint avenços en la igualtat de drets de les persones sordes.