Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

8,8 milions per a modernitzar Mallorca

8,8 milions per a modernitzar Mallorca

(04/07/2016)

Els consellers Cosme Bonet i Carmen Palomino han explicat el projecte Smart Island Mallorca que suposarà una gran inversió per modernitzar diferents àmbits de l’illa. Divendres passat, Red.es va comunicar al Consell que se li concedia la totalitat de la subvenció sol•licitada.

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, han presentat el projecte Smart Island Mallorca, una gran passa per modernitzar Mallorca. Aquest projecte suposarà 8.876.245 euros per a distintes iniciatives relacionades amb la intel·ligència artificial i la modernització.

Smart Island Mallorca té dos objectius principals: el primer és millorar la qualitat de vida dels mallorquins i les mallorquines, el segon, dinamitzar l’activitat turística per aconseguir més iniciatives que permetin perllongar la temporada. Es tracta d’un projecte integral amb el qual han treballat tots els departaments de la institució insular. A més, també es preveu desenvolupar una plataforma transversal de les TIC per gestionar Mallorca des de la perspectiva de les noves tecnologies.  

En les properes setmanes, el Consell de Mallorca firmarà un conveni amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme en el qual s’ha de fixar que des del Govern estatal es licita el projecte, però que la institució insular és l’executora de la iniciativa. D’aquesta manera, es podrà gestionar la posada en marxa de les distintes actuacions des de Mallorca.  

Smart Island Mallorca inclou moltes iniciatives encaminades a modernitzar la nostra illa i els serveis que ofereix el Consell de Mallorca. En aquest sentit, hi ha tot un seguit d’aplicacions que oferiran informació del trànsit en temps real a través dels panells informatius i d’aplicacions per a mòbils. També s’instal·larà un sistema d’enllumenament intel·ligent als túnels per millorar l’eficiència elèctrica i panells amb informació sobre l’estat dels aparcaments a les carreteres sense sortida. I, també, s’instal·laran aturades de bus intel·ligents en la majoria de municipis de Mallorca.

Pel que fa al turisme, es posaran en marxa sistemes que coordinaran totes les oficines de turisme per poder oferir un producte de qualitat a tots els indrets de Mallorca, i també que es pugui rebre informació dels turistes que passen per les oficines.

Un altre benefici que es treballarà amb aquest projecte, seran els edificis intel·ligents. En aquest cas, es farà una prova pilot a l’edifici emblemàtic de Raixa. A més, per  d’afavorir la protecció del patrimoni propi del Consell, es monitoritzaran les condicions ambientals de la Capella del Betlem de Jesús i de les obres pictòriques de Palau Reial per mantenir els nivells de temperatura, humitat i llum adequada.

Pel que fa als serveis d’emergències, es posarà en marxa un sistema que col·labori en les tasques de salvament. El projecte genèric també inclou eines de govern obert que milloraran la transparència del Consell. Es posarà en marxa un portal de dades obertes i un altre de participació ciutadana.

El passat mes d’octubre, el Consell va presentar aquest projecte a Red.es en la convocatòria d’ajudes per desenvolupar illes intel·ligents. I el divendres, 1 de juliol, es va comunicar a la institució insular el resultat de la convocatòria que suposava que el Consell aconseguia el 100 % de l’import sol·licitat. A part de Mallorca, també rebran l’ajuda, però amb menor quantitat, les illes de Fuerteventura i El Hierro.