Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 2.200 espectadors han gaudit del I Festival Fila U del Teatre Principal

Més de 2.200 espectadors han gaudit del I Festival Fila U del Teatre Principal

(31/08/2020)

Tres de les sis propostes, les de Miquel Serra, Ainhoa Arteta i Juan Perro, han penjat el cartell de complet.

El Teatre Principal ha tancat la primera edició de Fila U amb una gran acollida del públic. Les sis funcions programades al I Festival d’Estiu del Principal han estat seguides per 2.258 espectadors. D’aquests, 2.133 han gaudit dels espectacles de forma presencial i, la resta, 125 han comprat les entrades per a la reproducció en continu, que permet veure les representacions des de casa a un preu més reduït. Tant el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística com el Teatre Principal estan agraïts per la resposta del públic i també la seva implicació per fer de les instal•lacions culturals un espai segur.

La primera setmana de Fila U, la capacitat del Teatre ha estat del 75 %, segons estipulava la normativa. Tot i això, davant la situació sanitària provocada per la covid-19, la segona setmana de Fila U el Principal ha reduït de forma voluntària la capacitat al 50 %. De mitjana, ha registrat aquests dies una ocupació del 63 %.

L’espectacle amb més seguiment, amb totes les entrades disponibles venudes i una capacitat del 75 %, ha estat el que va donar el sus a Fila U: el concert de Miquel Serra i amics, amb 510 espectadors presencials i 18 mitjançant reproducció en viu. Serra va repassar el seu repertori acompanyat de músics i cantants com Joan Vila, Maria Jaume, Pep Toni Ferrer, Simó Femenies, Maria Jaume, Michael Mesquida i Joan Miquel Oliver, entre d’altres.

La dansa va arribar a l’escenari del Principal el 21 d’agost amb la companyia de dansa Mal Pelo, del mallorquí Pep Ramis i Maria Muñoz. Fins a 283 persones acudiren al Teatre a veure On Goldberg Variations/Variations, i altres 11 el seguiren mitjançant la reproducció en viu.

També va tenir un gran èxit de públic Rossy de Palma i el seu espectacle poètic teatral Resilienza d’amore, amb 367 butaques plenes i 34 entrades venudes mitjançant reproducció en viu. Aquest solo de Rossy de Palma es va organitzar en el marc del XXII Festival de Poesia de la Mediterrània.

El recital Àries des de l’escenari, amb Ainhoa Arteta com a gran protagonista, va penjar el cartell de complet ràpidament, amb 348 entrades venudes, amb la capacitat rebaixada de forma voluntària pel Principal al 50 %. Donada la gran demanda, el Principal va decidir oferir aquest espectacle també mitjançant la reproducció en viu. Fins a 62 persones adquiriren una entrada virtual, amb la qual cosa aquest servei ha registrat un creixement continu durant aquests dies.

Aquesta gala lírica Àries des de l’escenari va comptar amb Javier Carmena al piano i l’actuació de solistes illencs com Marga Cloquell, Marta Bauzá, Maia Planas, Antoni Lliteres, Joan Miquel Muñoz i Pablo López, entre d’altres, a més del Cor del Teatre Principal.

El muntatge teatral Las canciones, del dramaturg i director Pablo Messiez, reuní 266 espectadors el passat dissabte 29 d’agost; i ahir diumenge 30 el concert de Juan Perro tancà el I Festival Fila U, amb 359 espectadors i totes les entrades venudes.

El Principal va reobrir les portes amb Fila U, després de 5 mesos tancat a causa de la pandèmia, sota un seguit de normes i mesures  de seguretat. Entre aquestes, l’ús obligatori de mascareta, haver d’emprar gel desinfectant i organitzar tant l’entrada com la sortida dels espectadors de forma esglaonada.

Dins Fila U també estava prevista els dies 26 i 27 l’actuació de la companyia belga de dansa Rosas, amb el muntatge Bartók, Beethoven, Schönberg, però es va haver de suspendre per la prohibició belga de viatjar a Espanya a causa de la pandèmia de la covid-19.

Aquest festival ha celebrat enguany la primera edició amb la vocació de tenir continuïtat en el futur i així es dona resposta a la demanda de mantenir el Teatre Principal obert a l’estiu i poder seguir gaudint de les arts escèniques durant els mesos de més calor.

El Principal reprendrà la programació a partir del 9 de setembre amb més de 80 espectacles de teatre, música, circ, òpera, dansa i espectacles familiars que té programats fins al juliol de 2021.