Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'APB dona suport a la candidatura de Mallorca com a Observatori de Turisme Sostenible a través d’un acte virtual amb 71 participants

L'APB dona suport a la candidatura de Mallorca com a Observatori de Turisme Sostenible a través d’un acte virtual amb 71 participants

(17/11/2020)

El conseller Serra ha destacat la importància de l’eina, que serà fonamental per consolidar l’illa com una destinació segura en tota la cadena de valor turístic

L'Autoritat Portuària de Balears (APB) dona suport a la candidatura de Mallorca com a Observatori del Turisme Sostenible, amb l'objectiu que sigui una eina important per posicionar Mallorca com una destinació més sostenible, segura, moderna i de qualitat. Així ha quedat palès en l’esdeveniment en línia d’avui en el qual han participat el conseller executiu de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, Andreu Serra; el president de l'APB, Francesc Antich; la directora general d'AnySolution, Dolors Ordóñez i el cap de Qualitat, Medi Ambient, Innovació i RSC de l'APB, Jorge Martín. S'hi han connectat 71 persones.

El conseller Andreu Serra ha valorat la importància de comptar amb un Observatori que “ens aportarà dades per anticipar la nostra promoció turística, cap on hem d’anar i quines són les nostres necessitats dintre dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”. Així mateix, Serra ha remarcat que l’Observatori també “serà una eina fonamental per consolidar l’illa com una destinació segura en tota la cadena de valor turística”.

Des de la APB s'entén aquest pas com una eina important per apostar per un canvi de model, sense renunciar al turisme, però amb la finalitat que aquest sigui més sostenible, convertint-se en un referent en el turisme sostenible , atès que aquest Observatori seria el segon d'Espanya, el vuitè de la Unió Europea i el número 31 del món. 

Així, el president de l’APB, Francesc Antich, ha destacat la importància de l’impuls de la candidatura: “Sens dubte l’experiència i la gran capacitat turística de Mallorca, la seva gran dependència del turisme, el seu caràcter insular, la singularitat, riquesa i fragilitat del seu paisatge i dels seus recursos naturals terrestres i marins, la conformen com un lloc únic, mereixedor dels beneficis de l'Observatori, de les seves complicitats i sinergies, de la seva mirada rigorosa i persistent que serveixi per enriquir i millorar el seu model turístic i per contribuir que altres destinacions també ho facin”.

Són diversos els requisits que es mesuraran perquè Mallorca aconsegueixi formar part de la xarxa d'Observatoris de Turisme Sostenible, principalment el lideratge, la cadena de valor o el treball cooperatiu, així com valors ambientals, com ara la pressió acústica, nivells de CO2, etc., el que permetrà determinar quina és la realitat d'aquesta regió en comparació a la resta, a través dels diferents Observatoris, contribuint a la internacionalització de la destinació.
La candidatura es gestiona des de la Fundació Mallorca Turisme, que està impulsant altres accions per posicionar l'illa.

Què és un Observatori de Turisme Sostenible?
Es tracta d'una xarxa impulsada per l'Organització Mundial del Turisme (OMT) per tal de donar suport a la millora contínua de la sostenibilitat i col·laborar en la capacitat de recuperació del sector turístic mitjançant la vigilància sistèmica i periòdica dels resultats i l'impacte del turisme. En aquesta línia, els observatoris permeten entendre millor l'ús de recursos en destí i fomentar la gestió responsable del turisme.