Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La presidenta del Consell, Catalina Cladera, a la seva visita a Pollença a l'edifici de Can Morató ha destacat «la sintonia de totes les administracions per recuperar aquest lloc emblemàtic»

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, a la seva visita a Pollença a l'edifici de Can Morató ha destacat «la sintonia de totes les administracions per recuperar aquest lloc emblemàtic»

(19/10/2020)

Durant la visita ha conegut l'estat de l'edifici i el projecte de recuperació de l'antiga fàbrica tèxtil pollencina.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha visitat l'edifici de Can Morató a Pollença, que esdevindrà la seu central de "Colonya, Caixa d'Estalvis de Pollença" i de la "Fundació Guillem Cifre de Colonya", a més de centre social i cultural per al municipi. Cladera ha valorat «la recuperació d'aquest patrimoni industrial que du gairebé seixanta anys tancat» i també ha agraït «la iniciativa de Caixa Colonya de posar la seu central i un centre sociocultural aquí com entitat pollencina què és».

Cladera també ha destacat «la sintonia de totes les administracions per recuperar aquest lloc emblemàtic». En aquest sentit, el batle de Pollença, Tomeu Cifre, també ha apuntat que «anam tots coordinats perquè sigui una realitat com més aviat millor i l'any que ve tenir la llicència i iniciar les obres». Així la previsió és que, entre les més de quaranta propostes arquitectòniques que s’ha presentat, a finals de gener del 2021 s'hagi triat l'equip que executarà les obres, ja que fins al 15 de desembre es poden presentar els avantprojectes. 

El projecte de Colonya Caixa d'estalvis de Pollença permetrà rehabilitar i recuperar aquest edifici que té un alt valor patrimonial i que va ser declarat "Bé Catalogat" pel Consell l'any 2002.