Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere 32 ajuntaments de Mallorca ja ofereixen en obert totes les dades geoespacials dels municipis gràcies a un visor desenvolupat pel Consell

32 ajuntaments de Mallorca ja ofereixen en obert totes les dades geoespacials dels municipis gràcies a un visor desenvolupat pel Consell

(09/12/2022)

L'Ajuntament de Felanitx és el darrer a incorporar aquesta eina informàtica desenvolupada pel departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora ha presentat avui a Felanitx el visor web que permetrà al consistori oferir en obert i manera gratuïta tot un seguit de dades municipals. Aquesta eina permet visualitzar i utilitzar informació geogràfica i cartogràfica a través d'un simple navegador d'Internet. El conseller Alzamora ha destacat durant la presentació que la posada en marxa d'aquesta eina facilita informació pública, que fins ara resultava poc accessible i en alguns casos d'ús restringit de les administracions. "La societat digital i connectada necessita respostes en forma de dades estructurades i amb aquest visor que hem facilitat als ajuntaments, recopilam, emmagatzemam i distribuïm dades vinculades amb el territori amb un accés ràpid a la informació actualitzada d'una forma senzilla i intuïtiva".

El visor de Felanitx és el darrer desenvolupat per la Direcció Insular de Suport i Gestió Municipal que permet als ajuntaments complir amb la legislació que obliga els consistoris a publicar tota la informació geogràfica de la qual disposen en format digital i que siguin de les seves competències. En el cas dels ajuntaments: vials, urbanisme, medi ambient i patrimoni. D'aquesta manera, fins a 32 municipis de Mallorca ja fan servir el geoportal IDELMA del Consell on es recullen totes les dades.

En el cas de Felanitx, el visor conté informació d'urbanisme de diferents anys, informació d'altres temàtiques i informació de vials i adreces. A més, es poden consultar informació del municipi gestionada per altres administracions, com per exemple les ortofotos del Govern de les Illes Balears o el parcel·lari del Cadastre. A més, de la consulta de la informació espacial, el visor permet cercar una adreça o referència cadastral, imprimir plànols, consultar documentació, prendre mides sobre la cartografia, capturar les coordenades d'un punt o visualitzar el Street View.

Inversions municipals

El conseller Alzamora ha aprofitat la visita a Felanitx per a conèixer també els diferents projectes finançats pel Consell. Des de 2019 la institució insular ha invertit prop d'1,5 milions d'euros que ha aprofitat per a remodelar diferents espais urbans com la Plaça s'Arraval, el Passeig Joan Estelrich. A més el Consell ha finançat les obres realitzades a la biblioteca de Portocolom o la instal·lació de plaques fotovoltaiques a diferents edificis de propietat municipal.