Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

24.000 Fullets per sensibilitzar la població de bones pràctiques a la Serra de Tramuntana

24.000 Fullets per sensibilitzar la població de bones pràctiques a la Serra de Tramuntana

(26/10/2017)

El fullet, que s’ha editat en format de tríptic bilingüe, recull deu recomanacions de bones pràctiques a la muntanya en quatre idiomes. També s’han editat dos-cents pòsters en català/anglès, que es distribuiran principalment a centres educatius

Aquest fullet té com a objectiu conscienciar els visitants de la serra de Tramuntana sobre pautes de comportament adequades per conservar el patrimoni natural i cultural i no destorbar els habitants.
 
A l'acte de presentació hi han assistit Miquel Vadell, director insular de Territori i Paisatge; Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca; Miquel Rayó, membre de la Junta Directiva de Tramuntana XXI; Xisco Colom, president de la Federació de Muntanya i Escalada de les Illes Balears, i Fernando Fortuny, president de l'Associació de Propietaris de Finques Rústiques de les Illes Balears.
 
Aquesta iniciativa ha estat impulsada per l'associació Tramuntana XXI, amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears i el Consorci de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial. El contingut del fullet ha estat consensuat entre diversos agents implicats a la serra, com l'Associació de Propietaris de Finques Rústiques de les Illes Balears, la Federació de Muntanya i Escalada i excursionistes de prestigi reconegut.

El fullet, que ha estat il·lustrat per l'empresa Melicotó i editat en format de tríptic bilingüe, recull deu recomanacions de bones pràctiques a la muntanya en quatre idiomes. S'han imprès 24.000 fullets en total: 12.000 en català/anglès i 12.000 en castellà/alemany. Amb el mateix contingut també s'ha fet una primera tirada de 200 pòsters en català/anglès, que es distribuiran principalment a centres educatius. A més, es facilita una adreça de correu electrònic a la qual els ciutadans poden enviar suggeriments (participa@tramuntanaxxi.com) amb la funció que a més d'una eina d'informació i sensibilització esdevingui un canal de participació ciutadana.
 
Finalment, es deixa un espai per introduir un altre logotip, per si altres entitats es volen adherir a aquesta iniciativa, amb la qual cosa es dona l'oportunitat de publicar-lo i distribuir-lo a ajuntaments, empreses i associacions. Està previst distribuir-lo entre entitats, oficines d'informació, hotel rurals, refugis de muntanya i altres punts subjectes d'afluència de visitants de la Tramuntana.