Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere “Art”, música, paraula i moviment per celebrar l’Any Llull amb Manel Camp

“Art”, música, paraula i moviment per celebrar l’Any Llull amb Manel Camp

(17/11/2016)

Els actes commemoratius del 700 aniversari de la mort de Ramon Llull arriben el proper dissabte 19 de novembre al Teatre Principal amb l’espectacle Art, del pianista Manel Camp.

Art és un muntatge multidisciplinar que combina la música, la paraula i el moviment però que té sempre l’obra de Llull com a referent. Per una part, comptarà amb el pianista Manel Camp i el seu quartet (Matthew Simon, trompeta; Horacio Fumero, contrabaix; i Lluís Ribalta, bateria), a més de la recitació dels texts de Ramon Llull a càrrec de Joan Crosas, i dels moviments de circ de Manolo Alcántara.

 

Val a dir que la documentació i la selecció de texts ha estat obra d’Aina Dols i que tot plegat compta amb una escenografia iconogràfica creada pel dissenyador Jaume Falconer. Aquest ha ideat tot un món de simbolismes entorn a la paraula Art i al número 3, que coincideix en les tres lletres de la paraula, les tres disciplines artístiques que es veuran a sobre l’escenari, i el plantejament de tot el projecte, que culmina amb aquest concert del Teatre Principal; el tercer, després del del Monestir de la Real i del Santuari de Cura del passat estiu. Encara que cal aclarir que les funcions de la Real i de Cura no varen comptar ni amb la part de circ ni amb el recitat, sinó únicament amb la versió de concert.

 

La música, sempre jazz, l’estil en el qual es mou Manel Camp, està estructurada en nou peces basades en els nou principis lul·lians: bondat, grandesa, eternitat, poder, saviesa, voluntat, virtut, veritat i glòria.

 

Art es representarà el dissabte 19 a les 20 hores a la Sala Gran del Teatre Principal. L’entrada és gratuïta però s’ha de recollir la invitació a la taquilla.