Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Vés enrere Patrimoni adjudica 230.587 € en subvencions a projectes de recuperació d’espais arqueològics

Patrimoni adjudica 230.587 € en subvencions a projectes de recuperació d’espais arqueològics

Logo Consell de Mallorca

L’objectiu d’aquesta línia d’ajudes és afavorir la conservació i divulgació del patrimoni arqueològic illenc


El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca ha concedit subvencions a vint entitats i institucions per recuperar espais arqueològics i paleontològics a l’illa per valor de 230.587,50 euros. Gràcies a aquesta convocatòria d’ajudes feta a través de la Direcció Insular de Patrimoni, es podran fer treballs de camp a jaciments o bé adequar-los perquè siguin visitables.


Les ajudes es divideixen en tres línies: una per a particulars, dotada amb 11.939,52 euros; una per a ajuntaments, que té 217.722,98 euros de pressupost, i una tercera per a centres d’investigació, a la qual es destinen 925 euros.


Dels vint projectes que s’han presentat a la convocatòria de subvencions i que compleixen els requisits necessaris previstos en les bases, desset corresponen a ajuntaments, dos a particulars i un a un centre d’investigació.


L’objectiu d’aquesta línia d’ajuts és afavorir el coneixement del patrimoni històric d’arreu de l’illa per garantir-ne la conservació així com fer-ne difusió i divulgació.


Entre els projectes que rebran finançament gràcies a aquesta convocatòria de subvencions per recuperar espais arqueològics i paleontològics de Mallorca, hi ha intervencions a jaciments, tasques de conservació d’un derelicte, adequació dels entorns de diferents jaciments per afavorir-hi les visites i instal·lació de senyalització a jaciments, entre d’altres.