Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

El Consell de Mallorca entrega els Premis Mallorca 2023 el pròxim 29 de novembre

El Consell de Mallorca entrega els Premis Mallorca 2023 el pròxim 29 de novembre

(22/11/2023)

El Teatre Principal acollirà una gala amb moltes novetats i s’atorgaran 79.000 euros en guardons. És l’edició amb més participació de la història dels premis: competeixen 276 obres 

El Consell de Mallorca entrega, el pròxim 29 de novembre, els Premis Mallorca 2023 de Creació Literària i Fotografia Contemporània. Un total de 276 obres s’han presentat als guardons millors dotats en llengua catalana i s’assoleix, així, l’edició amb més participació de la història d’aquests reconeixements. 

Concretament, s’hi han presentat 12 obres a la categoria d’assaig; 67 a narrativa; 127 a poesia; 54 a teatre i 16 a literatura infantil. Pel que fa al premi de Fotografia Contemporània, enguany s’hi han presentat 56 projectes d’artistes de sis països diferents. 

Els Premis Mallorca de Creació Literària, creats pel Consell de Mallorca el 2005, tenen la finalitat de prestigiar socialment l'ús del català i promocionar-lo, com també per impulsar la creació literària en aquesta llengua.

 

Una gala amb moltes sorpreses 

El Teatre Principal acollirà, el pròxim dimecres, a les 19 hores, la gala dels Premis Mallorca 2023 que arriben amb moltes novetats i sorpreses: a ritme de batucada, ballet, dimonis i àngels, s’ha preparat tot un seguit d’actuacions que ambientaran la gala entre el cel i l’infern. Aquests elements nodreixen la narrativa popular des de fa milers d’anys i per això es posaran de manifest dues cares oposades: per una banda el foc i el renou dels tambors i, per l'altra, la puresa i la pau del color blanc. 

A més, hi haurà actuacions musicals en directe de la mà d’artistes com Mar Vives, cantant lírica eivissenca, i Sergio Llopis, pianista i compositor palmesà, que interpretarà cançons de bandes sonores de pel·lícules relacionades amb el món de la literatura. 

Les entrades per assistir a la gala dels Premis Mallorca 2023 són gratuïtes i estan disponibles al web del Teatre Principal o a través del següent enllaç: bit.ly/EntradesPremisMallorca