Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Son Espases ja està connectat a peu, amb bici i amb patinet amb el Secar de la Real

Son Espases ja està connectat a peu, amb bici i amb patinet amb el Secar de la Real

(21/06/2021)

La presidenta del Consell, el batle de Palma i el conseller insular de Mobilitat han visitat la nova senda que millora les condicions de la carretera i preserva la seguretat del trànsit i l’accés dels vianants i ciclistes a l’Hospital Universitari

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, el batle de Palma, José Hila, i el conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, han visitat avui l’itinerari per a vianants i bicicletes ubicat al camí dels Reis de Palma que dona accés a l’Hospital Universitari de Son Espases. Han estat acompanyats per la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez, i pels regidors de Mobilitat Sostenible de Cort, Francesc Dalmau, i el del Districte Nord de Palma, Llorenç Carrió. 

L’actuació, que connecta la barriada del Secar de la Real i zones annexes amb Son Espases, té com a objectiu principal preservar la seguretat del trànsit i l’accés dels vianants i ciclistes. «Finalitzam una intervenció demandada i necessària en aquesta zona de Palma, fruit de l’entesa entre institucions, que millora la seguretat tant per a vianants com per a ciclistes. I ho feim amb un projecte que s’ajusta al model de mobilitat més sostenible que compartim amb Palma. Un model que proposa petites actuacions amb un impacte directe sobre la ciutadania i la seguretat viària», ha explicat la presidenta Catalina Cladera.

La senda recent executada discorre paral·lela al camí dels Reis i està completament segregada del trànsit de vehicles. S’ha duit a terme a partir del carrer de Dionís Bennàssar fins a l’accés actual al centre hospitalari. El conseller Sevillano ha coincidit que «és un exemple de col·laboració interinstitucional i estam molt satisfets de donar resposta a una demanda que feia anys reivindicaven els veïnats de la zona. És una obra completament enfocada a la mobilitat sostenible i un exemple clar que el departament no fa només actuacions amb asfalt, no ha estat necessari disposar de cap partida d’asfalt.»

La via pedalable disposa de 4 metres d’ample lliure per a la circulació no motoritzada i fa 480 metres de longitud. Un parterre amb més de 40 arbres i un segon enjardinat amb més de 500 espècies arbustives separen la zona reservada per als vianants i bicicletes de la calçada. De manera complementària, s’ha dotat el passeig amb una xarxa d’enllumenat composta per més de 30 fanals d’il·luminació LED i drenatge.  A més, les actuacions s’han complementat amb un pas per a vianants elevat entre el camí de la Real i la senda executada. 

José Hila ha remarcat «la importància de la col·laboració entre institucions, que permet millorar Palma». «Volem aconseguir una ciutat més sostenible, potenciant les modalitats de transport alternatives al cotxe. Amb aquesta nova senda es crea un itinerari segur per anar a Son Espases a peu o amb bicicleta, una demanda a la qual ara es dona resposta», ha dit el batle de Palma.

Tot i que el carril bici s’ha duit a terme en una carretera municipal, és el Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell qui ha executat el projecte. L’Ajuntament de Palma ha cedit temporalment la via a l’àrea insular, el temps que s’han perllongat les actuacions.  

L’obra, que va començar el novembre de l’any passat, ha tengut un cost de 405.268 €, finançats a través de la Llei de capitalitat. El conseller de Mobilitat i Infraestructures ha anunciat que el pròxim projecte d’aquestes característiques, i que també s’executarà en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma, serà el del camí Salard, que fa uns dies va iniciar l’expedient de contractació i està previst que es comenci a executar abans d’acabar l’any.