Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás La presidenta Cladera presenta el pla "Mallorca Reacciona" als agents socials i econòmics

La presidenta Cladera presenta el pla "Mallorca Reacciona" als agents socials i econòmics

(01/06/2020)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha presentat de manera conjunta el pla de reactivació social i econòmica del Consell "Mallorca Reacciona" als representants dels agents socials i econòmics en una reunió celebrada avui migdia a la seu del Consell.

A la reunió han assistit el secretari general d'UGT, Alejandro Texías, i el secretari general de Comissions Obreres, José Luis García, de manera presencial i el gerent de Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), Gustavo de Vicente, i la directora d'Economia i Empresa de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Margalida Adrover, que han participat de manera telemàtica. També han assistit la consellera de Presidència, Teresa Suárez; i els consellers de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el de Turisme i Esports, Andreu Serra.

"L'important és que Mallorca Reacciona sigui un pla viu i participatiu", ha expressat la presidenta Cladera després de la reunió. "El que volem és que els agents socials i econòmics segueixin participant i col·laborant en el pla de reactivació per Mallorca, i la reunió d'avui forma part d'aquest full de ruta", ha apuntat la presidenta, qui ha recordat que es tracta d'un pla resultat del diàleg amb el Govern i els ajuntaments, els partits polítics i els agents econòmics i socials, dotat inicialment amb 89 milions d'euros i que inclou més de 70 mesures dirigides a la ciutadania, als municipis, a empresaris i autònoms de Mallorca.

El secretari del sindicat UGT Illes Balears, Alejandro Texías, una vegada acabada la reunió, ha apuntat que el pla de reactivació del Consell "és un projecte ambiciós i creim que va en línia en què s'ha d'actuar. Això vol dir no deixar ningú enrere. Veim que hi ha moltes partides cap als ajuntaments, que són molt necessàries perquè al cap i a la fi, són ells qui ajuden directament les persones".

Per la seva part, José Luis García, secretari general de Comissions Obreres, ha coincidit en afirmar que "és un pla ambiciós" i ha apuntat que "marca un camí més enllà de reactivació immediata, ja que ho fa de manera sostenible, arribant als ajuntaments i en col·laboració amb el Govern, cosa que multiplicarà el seu efecte, especialment en l'àmbit dels serveis socials i de recuperació de l'economia de Mallorca".

“Valoram positivament tot l’esforç que es fonamenti en el diàleg social i esperam que les reunions de seguiment d’aquest pla puguin fixar i complir els objectius concrets i mesurables per impulsar l’economia, que tan perjudicialment s’ha vist afectada per la crisi sanitària derivada de la COVID-19”, han expressat des de la Confederació d'Associacions Empresarials, CAEB.

D'altra banda, des de PIMEM han apuntat que "Mallorca Reacciona és un pla de recuperació que pot ser molt positiu, ja que hi ha una gran feina perquè es pugui dur a terme. La dotació econòmica ens sembla més que coherent i les línies que ha traçat el Consell per a la seva aplicació i principals punts a què afectarà ens semblen molt adequats. Defensa el producte local, les pimes i els autònoms, cosa que consideram molt positiva, i s'incentiva el turisme i el comerç. En línies generals creim que la majoria són propostes adequades per a l'illa", han conclòs.

La presidenta Catalina Cladera també ha presentat avui dematí el pla de reactivació al delegat de la Unió de Treballadors Autònoms i Emprenedors de Balears, Jeroni Vallcaneras, a qui ha informat de les accions directes i mesures que beneficien el col·lectiu de professionals autònoms de Mallorca, com línies de finançament, ajuts econòmics directes, servei d'assessorament, i altres mesures incloses a "Mallorca Reacciona".