Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás La Fundació Mallorca Literària mantindrà tot el curs escolar les activitats educatives

La Fundació Mallorca Literària mantindrà tot el curs escolar les activitats educatives

(12/05/2020)

Aquesta setmana continua el concurs de poesia dibuixada i comença Jugam amb el cançoner

La Fundació Mallorca Literària, que depèn del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell, mantindrà fins al juny les propostes educatives que ha adaptat a les circumstàncies derivades de la crisi sanitària de la COVID-19 amb el lema #AprendreaCasa.  Així, aquesta setmana continuarà el concurs de poesia dibuixada i es difondran clips animats sobre llegendes de Mallorca presents al joc de l’Illa dels tresors, que ara també estan disponibles en anglès.
 
Des del l’inici de l’estat d’alarma, la Fundació ha adaptat a l’entorn en línia la majoria de les activitats que tenia previstes, entre aquestes les educatives. Així, per exemple, tot el programa de Sant Jordi va consistir en activitats a través d’Internet i d’aplicacions de missatgeria. D’aquest programa, encara continua la difusió del material de la iniciativa Escrit a casa, relats escrits per autors i autores de les Illes durant el confinament i que es publiquen en format audiovisual, combinant paraula, veu i imatge.
 
Si bé en l’oferta educativa habitual hi ha propostes per a tots els nivells educatius i per al públic adult, aquesta adaptació es troba destinada a primària i al primer cicle de secundària.
 
La Fundació Mallorca Literària proposa activitats d’acurada senzillesa, perquè tothom les pugui dur a terme des de casa, amb el que disposa, però amb la mirada posada a difondre els valors de la creativitat i la inquietud intel·lectual. «Entenem la cultura com a eix transformador i guaridor de la nostra societat, la situació actual posa en relleu aquests trets», ha explicat la directora de la Fundació, Carme Castells.
 
Pel que fa a les activitats educatives proposades per la Fundació Mallorca Literària, en el marc del concurs de poesia dibuixada, cada setmana s’han publicat dues píndoles poètiques, per ser dibuixades per alumnes de primària i secundària: la primera, una composició lligada amb la literatura infantil i la segona, un poema de Maria Antònia Salvà, de qui celebram el 150è aniversari del naixement amb el Primer Concurs de Poesia Dibuixada.

Entre les activitats que ha proposat la Fundació Mallorca Literària durant el confinament hi ha: La casa oculta, activitats per redescobrir casa nostra / les llars a través de les paraules i fer, per exemple, poesia amb els lloms dels llibres; també s’ha proposat Jo també soc escriptor/-a!, activitat que ofereix material descarregable i les instruccions per crear un inventor d’històries, un senzill artefacte amb el qual treballar les parts de les quals consta una narració i fer viure historietes inversemblants als personatges de contes o bé als inventats per l’alumnat.

Trobareu més informació sobre les activitats educatives de la Fundació Mallorca Literària aquí.