Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás El programa de visites domiciliàries a famílies en risc realitza quasi mil intervencions durant l’estat d’alarma

El programa de visites domiciliàries a famílies en risc realitza quasi mil intervencions durant l’estat d’alarma

(02/06/2020)

Un total de 440 famílies en situació de risc s’han vist beneficiades per aquest programa que s’ha activat amb motiu de la crisi sanitària del coronavirus

La direcció insular d’Infància i Família de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha posat en marxa un nou programa de Visites domiciliàries durant la crisi del Covid 19, adreçat a famílies amb una mesura de declaració de risc i amb l’objectiu de fer front a les necessitats d’aquest col·lectiu durant l’estat d’alarma. D’aquesta manera i segons les dades de què disposa l’IMAS s’han duit a terme un total 937  intervencions d'ençà que es posà en marxa el programa el passat 6 d’abril.

En aquest sentit, les intervencions realitzades dins el nucli familiar per l'equip de professionals de la direcció insular d'Infància i Família han estat les relacionades amb les rutines i dinàmiques del dia a dia i les relacionades amb la gestió emocional i les habilitats parentals. Així mateix, també s’han fet moltes intervencions en l’àmbit educatiu, com ara facilitar el seguiment de les rutines escolars, classes de reforç o ajudar a superar la bretxa digital (targetes wifi, impressió de feinetes, etc).

D’altra banda s’han atès també demandes relacionades amb ajudes econòmiques o la tramitació d’aquestes ajudes i altres demandes d’orientació relacionades directament amb la crisi del COVID-19, com ara les normes bàsiques d’higiene dins i fora de la llar o informació relativa a les diferents fases de la desescalada. 

Pel que fa al número de famílies, formen part del programa un total de 440, totes elles amb un expedient obert al servei d'Infància i Família. L'IMAS ha preparat aquest programa de seguiment domiciliari perquè aquests mesos de confinament s'han perdut alguns dels referents externs, com ara l'escola o el lleure i altres activitats. El balanç total és de 418 visites i de 1.136 contactes telefònics, que inclouen: telefonades prèvies a les visites, demandes directes iniciades per les famílies, seguiment a les diferents intervencions o converses a través de xarxes socials. 

La directora insular d’Infància i Família de l’IMAS, Maria Àngeles Fernández, explica que «des de l’IMAS s’han ampliat les mesures de protecció social a la infància i a les famílies en situció de risc intensificant el contacte amb elles mitjançant aquest programa, amb serveis tan fonamentals com el suport psicosocial i educatiu o  facilitar la tramitació d’ajudes».