Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás El Consell Executiu nomena la doctora Noemí Pereda com a coordinadora de la comissió d’experts sobre abusos i explotació sexual a menors tutelats

El Consell Executiu nomena la doctora Noemí Pereda com a coordinadora de la comissió d’experts sobre abusos i explotació sexual a menors tutelats

(10/03/2020)

Doctora en Psicologia per la Universitat Barcelona i especialitzada en l’àmbit del maltractament i abús sexual infantil, ha presidit avui la primera reunió del grup experts.

El Consell Executiu extraordinari del Consell de Mallorca ha aprovat avui el nomenament de Noemí Pereda com a coordinadora de la comissió d’experts que ha d’analitzar les circumstàncies de l’explotació sexual a menors tutelats de Mallorca. Doctora en psicologia de la Universitat de Barcelona, està especialitzada en victimologia del desenvolupament en l’àmbit del maltractament i l’abús sexual infantil.

Després del nomenament, s’ha celebrat la sessió constitutiva de la comissió d’experts. Juntament amb Pereda, la comissió d’experts està formada per Coral Mínguez, psicòloga i treballadora del Servei d’Intervenció Terapèutica Especialitzada de l’IMAS;  Cristian Sánchez, jurista del servei d’atenció d’urgències de l’IMAS; el Catedràtic d’Universitat en dret civil de la UIB, Pedro Grimalt; Susana Pulido, educadora social i coordinadora de la Fundació Amaranta a Mallorca;  Ignacia Arruabarrena, Doctora en psicologia de la Universitat del País Basc i Beatriz Benavente, psicòloga i coordinadora a la Fundación RANA.

A partir de la seva constitució d’avui, el grup d’experts disposarà de tres mesos per a emetre un informe d’anàlisi de la situació, amb les corresponents propostes de millora i actuacions que es poden dur a terme a la xarxa de protecció de menors tutelats a Mallorca. 


Breu currículum Noemí Pereda

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona el 1999 i Doctora en Psicologia per la mateixa universitat el 2006. Professora Titular de Victimologia a la Universitat de Barcelona i imparteix docència en els estudis de Grau de Criminologia, així com en postgraus i màsters de diverses universitats espanyoles. S'ha especialitzat en la temàtica de la victimologia del desenvolupament o infantojuvenil, destacant pel seu treball en l'àmbit de l'maltractament i l'abús sexual infantil. 

Col·labora com a assessora amb l'Oficina Regional Europea de l'Organització Mundial de la Salut en l'estudi de la violència infanto-juvenil. Dirigeix el Grup de Recerca en Victimització Infantil i Adolescent (GReVIA) des de la seva creació, el 2009, i és membre de l'Institut de Recerca en Cervell, Cognició i Conducta (IR3C) des de l'any 2011.