Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell de Mallorca fomenta l’ús de la informació geogràfica digital entre el personal dels consistoris

El Consell de Mallorca fomenta l’ús de la informació geogràfica digital entre el personal dels consistoris

(23/06/2021)

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipal, ha organitzat un seminari en línia destinat a donar a conèixer les «Infraestructures de dades espacials (IDE)» entre el personal dels ajuntaments. En total, l’han seguit 23 persones.

Els objectius del curs eren donar a conèixer les principals webs que contenen informació geogràfica de Mallorca (entre elles, la desenvolupada pel Consell: IDELMA) així com oferir les bases de la Llei 14/2010 sobre les infraestructures i els serveis d’informació geogràfica a l’estat espanyol. A més, s’ha mostrat com fer ús dels serveis de visualització i com cercar dades obertes a través de l’Institut Geogràfic Nacional i de la Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (IDEIB).

Els geoportals permeten l’accés a dades i serveis geogràfics i la interoperabilitat de la informació geogràfica. Així, les persones usuàries tenen un sistema integrat amb informació de territori, patrimoni, espais protegits… i tot allò de competència municipal. Per tant, són eines excel·lents per al personal dels consistoris que manegen dades geogràfiques i la Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipal ha volgut oferir aquesta formació per encoratjar el seu ús.