Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás El Consell convoca dues línies d’ajuts a l’artesania de Mallorca per 397.000 euros

El Consell convoca dues línies d’ajuts a l’artesania de Mallorca per 397.000 euros

(11/05/2020)

Aquesta és la primera actuació dedicada als artesans i les artesanes que es durà a terme en el marc del «Mallorca reacciona», el pla de reactivació econòmica i social de la institució insular per fer front a les conseqüències derivades de la crisi sanitària de la COVID-19

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Comerç i Artesania, ha convocat dues línies de subvencions per un total de 397.000 euros per tal de fomentar l’artesania de l’illa i millorar-ne la competitivitat. Els destinataris són empreses i persones autònomes o assalariades que enquadrin la seva activitat econòmica dins el sector de l’economia de Mallorca. Així mateix, es contemplen ajuts també per a associacions.

Aquesta és la primera actuació dedicada als artesans i les artesanes que es durà a terme en el marc del «Mallorca reacciona», el pla de reactivació econòmica i social de la institució insular per fer front a les conseqüències derivades de la crisi sanitària de la COVID-19.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, destaca «l’aposta del Consell a favor del producte de Mallorca» en aquest pla de reactivació. Per això, explica, «destinam uns 50.000 euros més a subvencionar l’artesania respecte l’any passat. Gràcies a aquests ajuts, el sector es pot modernitzar, promocionar els seus productes i els professionals poden assistir a actes o trobades fora de l’illa. Es tracta d’actuar a favor de la competitivitat de les iniciatives empresarials del sector i, crec que també s’ha de tenir en compte, al final contribuïm a preservar el nostre patrimoni».

 

Objectiu i pressupost de cada convocatòria

Per una banda, es destinen 155.000 euros al foment de l’activitat artesanal. Amb aquests ajuts (130.000 euros per a empreses i 25.000 per a associacions) es pretén incentivar la formació, la comercialització de productes artesans, la difusió del patrimoni cultural de l’artesania i el manteniment dels oficis artesans. Es poden finançar les següents actuacions i els sol·licitants es poden beneficiar de fins a 3.000 euros.

Actuacions

Beneficiaris

Subvenció màxima

Organització d’activitats

Mercats, fires, espais de venda, exposicions, festes i jornades que promocionin els productes artesans de Mallorca

Associacions

3.000 € per projecte

Empreses, autònoms i comunitats de béns

2.000 € per projecte

Participació en fires i mercats

Assistència en qualitat d'expositor a fires o mercats d'artesania i a trobades del sector

 

Associacions

2.000 € en total

Empreses, autònoms i comunitats de béns

1.500 €

Millora de la formació professional

Organització de cursos i tallers o assistència a cursos, tallers i congressos (nacionals o internacionals)

Associacions i treballadors assalariats

3.000  € per projecte

Empreses, autònoms i comunitats de béns

3.000 € per projecte

 

Difusió dels oficis artesans

Edició de material de promoció, divulgació o publicitari, i retolació i impressió de vehicles

Associacions

1.500 €

Empreses, autònoms i comunitats de béns

2.000,00 €

 

Per altra banda, en una segona convocatòria es destinen 242.000 euros a fer inversions per a la millora de la competitivitat i la modernització del sector artesanal. Per això, es finança la compra de maquinària vinculada a l’ofici i l’adquisició de carpes; la millora dels espais de venda i mostra, de les aules de formació o dels tallers: l’adaptació de les instal·lacions artesanals a la normativa: i la creació o modificació de pàgines web.

En aquest cas, 12.000 euros de la convocatòria són per a associacions i els altres 230.000 per a empreses i autònoms.

Beneficiaris

Subvenció mínima per projecte

Subvenció màxima per projecte

Associacions

1.200 €

6.000 €

Petites i mitjanes empreses, comunitats de béns i autònoms

1.200 €

4.000 €

 

Totes  actuacions subvencionables s’han d’haver desenvolupat entre el 6 de setembre de 2019 i el 5 de setembre de 2020. El procediment per concedir les subvencions es farà per concurrència competitiva i el termini per presentar les sol·licituds es reiniciarà una vegada es decreti el final de l’estat d’alarma.