Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás Alumnes de l'IES Francesc de Borja Moll, visiten la seu del Consell de Mallorca

Alumnes de l'IES Francesc de Borja Moll, visiten la seu del Consell de Mallorca

(02/12/2016)

Els centres tenen concertades visites a diferents institucions. La ronda de visites comença a l’Ajuntament, després continua al Consell Insular de Mallorca i finalitza al Parlament de les Illes Balears

Alumnes de l'IES Francesc de Borja Moll, han anat avui matí al Consell de Mallorca, per conèixer la seu del carrer de Palau Reial, un edifici neogòtic i catalogat que es va construir a finals del segle XIX per albergar la Diputació Provincial. El Consell compta amb una col·lecció d’art molt important amb peces de Tito Citadini, Ricard Anckerman i Faust Morell, que també és l’autor dels vitralls de la Sala de Plens i els de l’escala.

Els escolars han començat la visita amb una explicació de Marga Beltran i Antonia Maria Alzina, del Departament de Protocol, que els ha fet una introducció a la història de l’edifici amb la façana i l’entrada. Després, a les escales que donen accés a la part noble, ha explicat la història del Regne de Mallorca aprofitant les figures dels gegants que representen els sobirans de l’illa. El recorregut ha seguit a la Sala d’Audiències i a la Sala de Plens, on un responsable polític els ha explicat el funcionament del Consell i les seves atribucions.