Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

La presidenta Cladera convoca els portaveus de tots els grups insulars per treballar conjuntament en el pla de xoc als sectors afectats per la pandèmia a Mallorca

La presidenta Cladera convoca els portaveus de tots els grups insulars per treballar conjuntament en el pla de xoc als sectors afectats per la pandèmia a Mallorca

(27/01/2021)

S'han presentat 2.000 sol.licituds en el primer dia de la segona convocatòria dels ajuts de 1.500 € a la restauració

«Seguim amb la mà estesa totes les forces polítiques al Consell i mantenim obert l'espai de feina conjunta», ha apuntat la presidenta del Consell de Mallorca, després de la reunió mantinguda avui migdia amb els portaveus de totes les formacions amb representació a la institució insular.

Durant la reunió, la presidenta Cladera, juntament amb la consellera de Presidència, Teresa Suárez, ha informat dels nous ajuts directes incorporats al pla de xoc per a sectors afectats per la pandèmia, que en el cas del Consell de Mallorca ascendeixen a més de 30 milions d'euros.
De fet, ha avançat que una d'aquestes mesures, la segona convocatòria d'ajuts directes de 1.500 € al sector de la restauració, es podia començar a demanar avui mateix i ja s'han rebut 2.000 sol·licituds.

Ha explicat també que diumenge s'obrirà una nova convocatòria d'ajuts directes de fins a 3.000 € per a gimnasos, escoles de dansa i altres, i que el Consell ha decidit aportar 7,5M € al fons comú amb Govern i ajuntaments per a ajuts a més sectors i negocis afectats als municipis de Mallorca, elevant la quantitat d'aquest fons fins als 25M€. A la trobada també s'ha informat del canvi d'organigrama del Consell que es farà efectiu a partir del 31 de gener, explicant que els canvis són estratègics i no impliquen un augment de personal.

Cladera ha insistit en la necessitat de «respondre a allò que la ciutadania ens demana a les institucions, que és actuar amb responsabilitat i coordinats», ha dit, i ha recordat que amb aquest objectiu es va elaborar i s'ha desenvolupat el Pla de reactivació social i econòmica «Mallorca Reacciona».

En aquest sentit, ha tornat a convidar totes les forces polítiques a seguir sumant i contribuir amb propostes concretes al Mallorca Reacciona, «un pla viu, obert a noves mesures, consensuat i coordinat entre institucions, agents socials, grups polítics i ciutadania», ha dit, en el marc del qual es debatran les propostes que presentin els grups.

Han assistit a la reunió els portaveus del PSIB-PSOE, Andreu Alcover; del Partit Popular, Llorenç Galmés; de Més per Mallorca, Guillem Balboa; de Ciutadans Mallorca, Beatriz Camiña; de Podem Mallorca, Magdalena Gelabert; de El Pi, Xesca Mora i de Vox, Pedro Bestard.