Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El ple del Consell de Mallorca aprova un nou sistema de teletreball avalat per un ample suport sindical

El ple del Consell de Mallorca aprova un nou sistema de teletreball avalat per un ample suport sindical

(14/01/2021)

La institució insular acorda també el suport a la candidatura de Mallorca per ser Observatori de Turisme Sostenible a escala mundial

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat amb 19 vots a favor, cap vot en contra i 11 abstencions per part dels grups polítics que formen part de l'oposició un nou sistema de teletreball, que segons ha explicat el conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom "és sistema pioner i una eina necessària que dóna solució a una reclamació per part dels sindicats i que de manifest el nostre compromís en l'avanç i modernització de la nostra administració". El sistema del Consell de Mallorca és un dels primers a adaptar-se a la normativa estatal, vigent des del mes d'octubre del 2020.
Colom també ha destacat que "té el suport d'una ampla majoria de la part social" i que era una reivindicació del personal del Consell i dels representants sindicals des de fa més de 10 anys. Cal matisar que no es tracta d'una proposta relacionada amb la covid-19, sinó d'un dret al que podran accedir els treballadors i les treballadores de la institució insular de cara al futur i és a partir d'un mes després de la seva aprovació al ple quan entrarà en vigor, independentment de la situació epidemiològica.

Novetats, condicions i requisits del teletreball
Una de les noves mesures és la creació de la figura del supervisor o supervisora qui establirà els objectius que ha d'assolir el treballador, qui presentarà un pla de feina setmanal quinzenal. Una altra mesura nova és la possibilitat d'accedir a una formació en línia, que sempre estarà disponible. La formació serà gratuïta i s'haurà de fer de manera obligatòria. També les persones que facin la supervisió rebran formació específica. La darrera proposta innovadora d'aquest sistema és el fet de permetre que la persona que teletreballi ho pugui fer des de llocs diferents, no només des de ca seva.
El teletreball el pot sol·licitar el personal del Consell de Mallorca, així com qui fa feina als organismes autònoms i als ens que hi estan vinculats. Els treballadors i les treballadores hauran de concretar un període de disponibilitat mínim de quatre hores al dia en les quals han d'estar localitzable. Podran fitxar entre de les 9 a les 17 h. Per mantenir un funcionament òptim, s'ha establert que podrà fer teletreball un màxim del 50 % del personal de cada servei, però, en casos excepcionals, es podrà autoritzar que s'ampliï aquest percentatge. La vigència del permís és anual.
Per fer seguiment de la implantació progressiva del sistema, es constituirà un grup tècnic de coordinació que es reunirà de manera periòdica, també en formaran part els representants sindicals.

Declaració institucional, Mallorca Observatori del Turisme Sostenible
El ple del Consell també ha aprovat la declaració institucional de suport a la candidatura de Mallorca Observatori de Turisme Sostenible (OTS). Una candidatura que es va presentar públicament el 24 de juliol de 2020. El conseller de Turisme Andreu Serra ha destacat l'oportunitat que significa pel Consell de Mallorca. "L'Observatori seria una certificació més cap a l'excel·lència, ja que ens permet tenir un espai de dades de monitoratge de cap a on va Mallorca des de punt de vista del turisme sostenible, quins són els principals indicadors i fortaleses i febleses a treballar. És una feina conjunta dels diferents sectors". Serra ha recordat que Mallorca la primera destinació d'Europa en rebre un certificat d'excel·lència que ens diu són líders en l'àmbit europeu i els tercers en l'àmbit mundial en governança, en gestió i en el que té a veure en una destinació de primer nivell.
Amb la seva incorporació, Mallorca serà el trigèsim segon OTS del món i el tercer d’Espanya, la qual cosa suposa permetre a l’illa accedir a informació i entorns de pressa de decisions bàsics per a la nostra condició com a destinació turística.