Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

"Gestionar los residuos es un trabajo de mucha responsabilidad social" ha asegurado la consellera Aurora Ribot en su visita a la planta de MAC Insular en Bunyola

"Gestionar los residuos es un trabajo de mucha responsabilidad social" ha asegurado la consellera Aurora Ribot en su visita a la planta de MAC Insular en Bunyola

(27/09/2019)

L’objectiu de la visita a la planta de la concessionària MAC Insular ha estat la de comprovar “in situ” la feina del tractament de residus no perillosos provinents de construcció i demolició que es generen a la nostra illa.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, i la directora insular de Residus, Patrícia Arbona, han visitat avui dematí les instal•lacions que Mac Insular té al Polígon de Ses Veles de Bunyola i que es la més gran de les que disposa. MAC Insular gestiona residus no perillosos provinents de construcció i demolició de cases, edificis oficials, reformes domèstiques, electrodomèstics, pneumàtics fora d’ús i objectes voluminosos com podrien ser els mobles de la llar.

Un dels grans reptes que es planteja el Consell és la finalització d’abocadors il•legals i es per això que la planta fa l’esforç de reciclar tot el que arriba a les seves instal•lacions.

Tot objecte entra en un procés de separació de material distribuint-se en diferents contenidors. Un segon triatge més selectiu es fa de forma manual. Es  un procés acurat en el que es reutilitzen un 98 % de tots el residus. Finalment aquest material es torna a fer servir per a la construcció.

La consellera Aurora Ribot ha constatat que l’augment dels residus es cada dia més gran i que “la seva gestió a Mallorca ha de ser conjunta i s’hi han d’implicar totes les institucions (Govern, Consell i Ajuntament) per millorar-ne l’efectivitat”.