Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

Sala de prensa

Convocatorias de prensa

Todas

null La Fundació Mallorca Literària convoca tres beques de gestió i recerca de fons documentals

La Fundació Mallorca Literària convoca tres beques de gestió i recerca de fons documentals

Cartell beques Fundació Mallorca Literària

La Fundació Mallorca Literària, en col·laboració amb el Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca i la Universitat de les Illes Balears, convoca tres beques de pràctiques de gestió i recerca de fons documentals, centrades en els autors de l’entitat. L’objectiu d’aquesta convocatòria és millorar l’accessibilitat i facilitar el coneixement dels llegats dels autors, així com fomentar el desenvolupament de competències en el marc de l’estudi especialitzat d’aquests fons documentals i afavorir la iniciació en l’àmbit professional d’estudiants i llicenciats universitaris.

Una de les persones becades farà feina en relació amb el fons Llorenç Villalonga, concretament en el projecte de l’hemeroteca. La feina consistirà en la recerca dels articles publicats per Llorenç Villalonga al llarg de la seva trajectòria i que no figuren en el seu fons documental i l’elaboració de fitxes descriptives i escaneig o transcripció dels articles. A més, aquests registres s’incorporaran en el catàleg en línia de la Fundació.

La beca del fons Rafel Ginard es basarà en la recerca de cançons procedents de cançoners esparsos i en la incorporació en el catàleg en línia canconerdemallorca.cat. La persona que rebi aquesta beca també participarà en la catalogació de les col·laboracions rebudes. Les tasques inclouen l’escaneig i la incorporació de materials addicionals a les unitats incorporades (partitures, fitxes manuscrites).

Pel que fa al fons Blai Bonet, el projecte fa referència a l’hemeroteca i consisteix en el buidatge de diverses publicacions on Blai Bonet va publicar articles de premsa (per exemple Destino, Baleares, Última Hora, etc.), l’elaboració de fitxes descriptives i escaneig o transcripció dels articles i la incorporació d’aquests registres en el catàleg en línia de la Fundació.

La beca s’ha de desenvolupar entre novembre de 2019 i juny de 2020, en el decurs de tres mesos consecutius (jornada completa) o de cinc mesos (jornada parcial), i implica una dedicació de 400 hores a distribuir en aquest període. La dotació econòmica de cadascuna de les beques és de 2.500 €.

Información relacionada