Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Primera passa per recuperar els Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social del Consell de Mallorca

Primera passa per recuperar els Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social del Consell de Mallorca

(02/03/2022)

Un protocol de col•laboració entre la institució insular, la UIB i agents econòmics i socials permetrà dissenyar una convocatòria que reconeixerà iniciatives de responsabilitat social a l’illa.

El Consell de Mallorca, a través de la seva Oficina de Responsabilitat Social (ORS), ha engegat la preparació de la convocatòria dels Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social a l’illa. Aquests guardons es van celebrar per primera vegada el 2018 i enguany es recuperen per  reconèixer les iniciatives referents i inspiradores dins del context de la responsabilitat social.

Per tal de dissenyar aquesta nova convocatòria, s’ha signat un protocol de col•laboració entre la institució insular, la Universitat de les Illes Balears i agents econòmics i socials presents a Mallorca: Eticentre, Cercle d’Economia de Mallorca, Cambra de Comerç de Mallorca, Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), UGT Balears i Comissions Obreres de les Illes Balears (CCOO).

Totes aquestes institucions estan interessades a fomentar la incorporació de polítiques de responsabilitat social en les empreses que conformen el teixit empresarial de Mallorca i, per aquest motiu, participaran, dins del marc de les seves competències, en la convocatòria dels premis. 

Per la seva banda, l’ORS coordinarà l’elaboració de les bases, farà el seguiment de les candidatures i organitzarà l’acte de lliurament dels premis, per als quals hi ha una dotació màxima de 36.000 euros. 

Jaume Alzamora, conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local (departament on s’integra l’ORS), ha assenyalat: «El Consell i les entitats i institucions aquí presents tenim uns objectius comuns pel que fa a la responsabilitat social i a les bones pràctiques en aquest àmbit; i unir-nos i coordinar-nos farà que es divulguin més i millor entre les empreses, les administracions públiques i la ciutadania mateixa. Això no farà més que millorar Mallorca i el seu teixit empresarial i productiu».

Segons el protocol signat, la responsabilitat social corporativa (RSC) és una forma de dirigir les empreses basada en la gestió dels impactes que la seva activitat genera sobre la clientela, personal i accionistes, així com en el respecte de les comunitats locals, el medi ambient i la societat en general.