Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Una delegació del Consell i del Fons Mallorquí viatgen a Nicaragua a supervisar projectes de cooperació

Una delegació del Consell i del Fons Mallorquí viatgen a Nicaragua a supervisar projectes de cooperació

(07/09/2022)

El conseller Jaume Alzamora destaca que es fa feina per aconseguir un futur més digne i pròsper en una zona del món on l'analfabetisme arriba al 30 % de la població

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, encapçala una delegació que aquests dies visita Nicaragua on, tant la institució insular com el Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat, financen diferents projectes de cooperació. Durant les darreres hores ja s'ha pogut comprovar "in situ" la feina feta a algunes de les comunitats beneficiàries. En la majoria dels casos, com ha explicat el conseller Alzamora, es tracta de projectes que pretenen "millorar les condicions de vida a l'àmbit de la salut, l'educació, la producció agrícola, l'energia i la mobilitat de la població rural". No obstant això, amb els fons aportats pel Consell també s'hi inclouen projectes per afavorir la mobilitat de la població o millorar l'accés a l'aigua i a l'energia elèctrica.

Segons Jaume Alzamora, "amb les aportacions del Consell de Mallorca, així com de diferents ajuntaments de l'illa, el Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat fa feina per aconseguir un futur més digne i pròsper en una zona del món on l'analfabetisme arriba al 30 % de la població". En aquest context, la gerent del Fons Mallorquí, Catalina Socies, ha explicat que aquesta expedició "ens permet comprovar com les ajudes econòmiques estan ajudant a canviar no sols la seva realitat sinó també a les persones", ha assenyalat.

El Fons Mallorquí hi fa feina ininterrompudament des de fa vint anys en processos d'enfortiment municipal i desenvolupament local emmarcats en agermanaments amb municipis mallorquins: Telpaneca amb Inca; Totogalpa amb Artà; Las Sabanas amb Llucmajor i Ciudad Antigua amb Algaida. De fet, una representació d'aquests ajuntaments, així com d'altres de l'illa, també integren aquesta expedició que supervisarà més d'una vintena de projectes finançats amb fons mallorquins. En total, el Fons Mallorquí coordina una inversió que supera el milió d'euros aportats pel Consell i diferents ajuntaments.