Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Un catàleg fixarà en el temps la Mostra d’Art de Cala Millor 2021

Un catàleg fixarà en el temps la Mostra d’Art de Cala Millor 2021

(26/10/2021)

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha presentat avui el catàleg Art Cala Millor, sobre l’exposició col·lectiva  que acull l’Auditori sa Màniga en el marc del Mes de l’Art a sa Coma, Cala Millor i Cala Bona, acompanyada del batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, i el comissari de la Mostra, Antoni Sansó.

Durant la presentació, Busquets ha reiterat el suport del Consell a les iniciatives culturals que es duen a terme arreu de Mallorca i ha lloat la singularitat del Mes de l’Art de Cala Millor «perquè aprofita les zones comunes dels hotels per instal·lar exposicions individuals d’art contemporani que es converteixen en oferta cultural per a visitants i locals». Així mateix, ha destacat Busquets, l’oferta cultural es converteix en un element dinamitzador per a la població de la comarca, desestacionalitzador del turisme i ha permès allargar el temps d’obertura dels establiments turístics.

De fet, Puigròs ha explicat que la iniciativa s’emmarca dins l’estratègia de canvi de model turístic a la zona de Cala Millor amb què es pretén oferir un producte diferenciador, més enllà del sol i platja, i allargar la temporada. Així mateix, el batle de Sant Llorenç ha manifestat l’esperança que es consolidi aquesta iniciativa i que la zona sigui un referent cultural entre turistes i la població mallorquina.

Sansó ha reivindicat també Cala Millor com a epicentre de l’art contemporani durant el mes d’octubre, «amb una oferta única a Mallorca que inclou dotze exposicions individuals i una col·lectiva, que és un tast de la resta i que es podrà visitar fins al 6 de gener». Així, Sansó ha subratllat que «no sols Palma pot presentar art contemporani, encara que disposi de museus i galeries privades,» i ha considerat que «la idea d’aprofitar aquests hotels perquè durant el mes d’octubre facin exposicions individuals d’artistes romp amb l’esquema convencional d’exposició, oferint a l’artista la possibilitat de mostrar les seves obres, no en l’estudi o la galeria sinó directament en un dels llocs programats per aquest art, convertint-lo en un atractiu més».


Hotels i artistes participants:

Horacio Sapere, Hipotels Mediterraneo
Olimpia Velasco, Hipotels Hipocampo Palace
Matías Krahn, Hipotels Cala Millor Park
Jim Bird, Protur Vista Badia
Joan Trujillo, Protur Biomar
Amador Magraner, Protur Playa Cala Millor
Natasha Lebedeva, Protur Alicia
Amparo Sard, Marins Playa Suites
Fernando Savino, Hotel Cap de Mar
Cris Pink, CM Playa del Moro
Mariana Sarraute, CM Castell de Mar
Michel Beaucage, Hotel Morito