Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Tots els nins i nines tutelats per l'IMAS tenen un professional de referència: psicòleg, educador o treballador social

Tots els nins i nines tutelats per l'IMAS tenen un professional de referència: psicòleg, educador o treballador social

(05/11/2021)

  • Els infants o joves que ho requereixen són atesos per un psicòleg o psicòloga especialista en trauma infantil.
  • Els darrers dos anys el servei d'Infància i família ha ampliat la plantilla en 6 psicòlegs, per fer teràpies de grup, de psicomotricitat i per reforçar l'atenció de la Unitat de Valoració d'Abús Sexual (UVASI).

El servei d'Infància i Família de l'IMAS adjudica un professional de referència que pot ser psicòleg, treballador o educador social a cada un dels infants i joves tutelats per l’Institut mallorquí d’Afers Socials. I sempre i quan les característiques del cas ho facin necessari, el servei d’Infància i Família adjudicarà a l’infant o adolescent un psicòleg, especialista en trauma infantil de forma immediata, sense cap demora, i sense entrar en cap llista d’espera.

D'altra banda, tots els centres d’acolliment residencial superior a 8 places tenen un psicòleg o psicòloga que atendrà les demandes dels joves i col•laborarà amb els professionals. Tots els nins i nines que estan en acolliment familiar també tenen un seguiment per part d’un psicòleg. Hi ha 9 psicòlegs i psicòlogues, 15 educadors socials i 2 psicomotricistes que treballen diàriament i fan el seguiment dels nins i nines que es troben en acolliment familiar. En qualsevol cas si es detecta que es necessari la intervenció de l’especialista en trauma infantil, es deriva perquè pugui ser atès per aquests tipus de professional expert en la matèria.

Durant els darrers dos anys el servei d'Infància i Família ha reforçat l'atenció psicològica dels menors. En primer lloc, es va cobrir totalment la plantilla i posteriorment, es va ampliar amb la incorporació de 6 psicòlegs més, dels quals dos es dediquen a fer teràpies de grup les horabaixes, una activitat que abans no feia. Altres dos psicòlegs, més per treballar la psicomotricitat i dos nous psicòlegs s'han incorporat a la Unitat de Valoració d'Abús Sexual (UVASI) que ha passat de 4 a actualment que en té 6.

L'IMAS defensa la feina dels psicòlegs i psicòlogues, així com la dels professionals provinents de l'educació i del treball social, que actuen des de criteris tècnics i professionals. La seva implicació és clau en el procés de superació de les experiències viscudes per infants, menors, joves i adolescents que han provocat que la seva tutela sigui responsabilitat de l'administració. Tant aquests professionals com la resta dels tècnics de l'IMAS actuen mirant sempre l'interès superior del menor.