Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Sostenibilitat i Medi Ambient tanca la planta de fangs de depuradora d'Ariany

Sostenibilitat i Medi Ambient tanca la planta de fangs de depuradora d'Ariany

(21/12/2019)

La consellera Ribot afirma que, amb aquesta decisió, "complim amb el nostre compromís amb municipis i veïnats i veïnades"

El concessionari de la planta, Tirme, a instàncies del departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell ha buidat definitivament la planta de llots de la localitat d'Ariany. La consellera Aurora Ribot ha afirmat que, amb aquesta decisió, "complim amb els nostres compromisos i els terminis que havíem comunicat als portaveus municipals i veïnats i veïnades de les poblacions afectats pels mals olors de la planta".
La població de Maria de la Salut era, fins ara, la més afectada per aquest problema. El batle d'aquest municipi i altres representants municipals varen exposar aquesta situació a la consellera Ribot l'estiu passat. La titular del departament es va comprometre al progressiu buidat i neteja de la planta al llarg d'aquest any abans del seu tancament. El darrer camió amb càrrega de llots va entrar a la planta el passat 30 de setembre. A partir d'aquest moment es va procedir a la neteja i buidat total de les instal·lacions, procès que ja ha culminat de manera definitiva el 20 de desembre d'enguany.
A partir d'aquest moment Tirme farà el tractament d'aquests llots a la seva planta de metanització.
Ribot va assenyalar que, ja durant la passada legislatura, el Consell es va comprometre tancar la planta d'Ariany. "Ara hem pogut completar el calendari d'aquest assumpte. Els veïnats de Maria de la Salut ja no patiran més les males olors de la planta".