Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Reunió de la presidenta Cladera amb el sector primari per intensificar estratègies de foment del producte local i reactivació

Reunió de la presidenta Cladera amb el sector primari per intensificar estratègies de foment del producte local i reactivació

(15/04/2020)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Ecomòmica i Densenvolupament Local, Jaume Alzamora, s'han reunit avui amb representants d'Asaja Balears, Unió de Pagesos i Unió de petits agricultors i ramaders (Upa-Aia). Es tracta de la primera trobada amb el sector primari de Mallorca, i que segueix la roda contactes iniciada per la presidenta amb els diferents sectors productius insulars per avaluar i promoure accions de reactivació econòmica i social derivada de la crisi sanitària.

"Posam a disposició dels ramaders i pagesos els recursos que tenim les administracions, per reactivar el nostre teixit productiu i empresarial i fomentar el canvi de paradigma, també en el producte local", ha apuntat la presidenta amb relació a aquesta primera trobada.

Cladera ha fet referència a la necessitat que tant consumidors com comerços i distribuïdors es comprometin amb el producte local de Mallorca "per donar sortida al nostre sector primari, que s'ha demostrat durant aquesta crisi que és fonamental i ha recuperat el valor que li correspon".

La presidenta ha explicat que aquestes reunions amb representants dels sectors productius, empresarials, sindicals o culturals s'emmarquen en l'elaboració d'un pla estratègic insular de mesures de reactivació econòmica i social, que se sumen a les ja posades en marxa en les darreres setmanes pel Consell.

A la reunió han participat el gerent d'Asaja, Joan Simonet; Sebastià Ordines, secretari general d'Unió de Pagesos; i Baltasar Martí, president de la Unió de petits agricultors i ramaders-Associació Intersectorial Agrària (Upa-Aia).