Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Presentació a Santanyí i Felanitx del nou equip de Desenvolupament Local i les seves principals línies d’acció

Presentació a Santanyí i Felanitx del nou equip de Desenvolupament Local i les seves principals línies d’acció

(19/09/2019)

El conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el director insular de Cooperació Local i Caça, Jaume Tomàs, han visitat aquesta setmana Santanyí i Felanitx, en el marc de les reunions que volen fer arreu de l’illa per presentar-se i conèixer els representants dels ajuntaments mallorquins. Així, la batlessa de Santanyí, Maria Pons, i el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, acompanyats de part del seu equip de govern, han rebut els representants del Consell de Mallorca.

Amb aquestes trobades, es pretén explicar les diferents línies d’ajuts del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i algunes de les accions que es plantegen per a 2020. Alzamora i Tomàs han insistit en la necessitat d’implementar mesures sostenibles en els municipis, per la qual cosa el Consell ofereix ajuda tècnica i econòmica, perquè els ajuntaments s’adhereixin al Pacte de Batles i Batlesses per al Clima i l’Energia i redactin un pla d’acció per mitigar els efectes del canvi climàtic i reduir les emissions de CO2.

A més, Desenvolupament Local té altres línies d’ajuts que permetran implementar actuacions de protecció contra la contaminació atmosfèrica i l’adquisició de vehicles 100 % elèctrics. Precisament, la darrera convocatòria d’aquestes subvencions ha permès atorgar 20.754 € a cada un dels dos municipis. Santanyí els destina a la compra d’un vehicle 100 % elèctric, mentre que en el cas de Felanitx són per substituir les bombes d’aigua i el sistema de control.

Aquestes actuacions que es promouen des de Desenvolupament Local, juntament amb altres d’altres departaments del Consell, contribuiran al fet que Mallorca pugui complir els objectius de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides de desenvolupament sostenible.