Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Obert el termini d’ajuts per promoure la igualtat de gènere i garantir els drets de les persones LGTBI

Obert el termini d’ajuts per promoure la igualtat de gènere i garantir els drets de les persones LGTBI

(01/09/2019)

Per primera vegada, el Consell gestiona subvencions en l’àmbit LGTBI

Els ajuntaments de Mallorca amb població inferior a 55.000 habitants i les associacions i agrupacions de persones físiques privades ja poden sol·licitar les subvencions que ha convocat el Consell de Mallorca per finançar de projectes de promoció d’igualtat de gènere i foment d’accions per fer efectiu els drets de no discriminació a les persones LGTBI durant l’any 2019.

La convocatòria, publicada aquest dissabte al Butlletí Oficial de les Illes Balears, inclou tres línies d’ajudes; una dirigida als ajuntaments per posar en marxa plans d'igualtat municipals i certificar la implantació del sistema de gestió municipal per la igualtat de gènere; una altra dirigida a associacions i entitats per finançar accions i programes per promoure la igualtat de gènere, i una tercera dirigida també a associacions i entitats per impulsar i afavorir accions per promoure la igualtat, eliminar discriminacions, garantir els drets de les persones LGTBI i eradicar l’LGTBI fòbia.

És la primera vegada que el Consell de Mallorca convoca ajuts de subvenció en matèria d’igualtat i promoció dels drets de les persones lesbianes, gais, trans –transsexuals i transgèneres– bisexuals i intersexuals, d’ençà l’assumpció de competències, la passada legislatura, en polítiques LGTBI.

El pressupost total de la convocatòria és de 100.000 euros i el termini per presentar les sol·licituds acaba el 17 de setembre. Cada ajuntament pot presentar com a màxim un projecte de pla d'igualtat i un projecte del procés per a la certificació de la implantació d'un sistema de gestió municipal per a la igualtat de gènere.

Les associacions i agrupacions poden presentar un màxim de tres projectes o activitats. Si es presenta el màxim de tres projectes, un d'ells ha de ser amb motiu de la commemoració d'alguna de les diades internacionals.