Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Nova web i nous cartells informatius sobre la Cova de Ramon Llull a Randa

Nova web i nous cartells informatius sobre la Cova de Ramon Llull a Randa

(27/11/2019)

La Direcció Insular de Patrimoni ha preparat tot aquest material que difon els valors patrimonials, històrics i culturals d'aquest Bé d'Interès Cultural

L'entorn de la Cova de Ramon Llull a Randa compta des d'avui amb nous cartells informatius que serveixen per a explicar l'existència de la cova, indicacions de com arribar-hi, les normes per a poder-la visitar i també la importància que va tenir a la vida del Beat. A més, la nova cartelleria convida els visitants a aprendre més sobre la figura de Ramon Llull i sobre l'entorn de Randa a una nova pàgina web que ha elaborat el consell.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha visitat avui la cova acompanyada de la directora insular de Patrimoni, Kika Coll; la batlessa d'Algaida, Maria Antònia Mulet; i l'historiador Pere Fullana, que ha col·laborat amb el Consell per a l'elaboració dels textos explicatius.

Busquets ha explicat que, gràcies a la nova senyalització es dona visibilitat a la cova i s'incentiva que sigui visitada i també s'aporta informació sobre la figura del filòsof mallorquí.

"Vull reiterar, una vegada més, el nostre compromís amb el patrimoni illenc, no només amb la seva conservació i estudi sinó també amb la seva divulgació, perquè com més gent el conegui, més gent l'estimarà i vetllarà per la seva conservació", ha dit la consellera.

A més de la nova senyalització, la brigada de Patrimoni del Consell amb la col·laboració de personal del programa VISIBLES del Soib estan netejant de vegetació l'entorn de la cova i recuperen les parets i marges deteriorats.

La Cova de Ramon Llull a Randa és on, segons la tradició, es refugià durant el primer període d'estada a la muntanya i on hauria rebut la il·luminació divina. Es pot visitar des de fa uns mesos gràcies a la col·laboració entre el Consell de Mallorca, l'Ajuntament d'Algaida i la propietat de la finca d'Albenya.

Per a poder visitar la cova s'han de recollir les claus a l'hostatgeria o al restaurant de Cura. L'horari de visites és de 10 a 14 hores, de dilluns a diumenge.

 

Podeu consultar la nova web

https://web.conselldemallorca.cat/ca/cova-ramon-llull