Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Nits culturals a la fresca a la finca pública de Raixa

Nits culturals a la fresca a la finca pública de Raixa

(26/06/2017)

El Consell de Mallorca presenta el programa d'activitats socioculturals que es durà a terme aquests mesos d'estiu per commemorar el 15è aniversari de l'adquisició de la finca pública de Raixa.

Durant aquest estiu, Raixa obrirà les portes una nit al mes per a oferir un espectacle cultural al voltant dels valors mediambientals, històrics i culturals que la finca representa.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, i el director insular de Presidència i Relacions Institucionals, Marc Herrera, han presentat el programa d'actes que per celebrar i commemorar el 15è aniversari de l'adquisició de Raixa.


«Després del període de deixadesa i d'immobilitat de la darrera legislatura, el nostre equip ha apostat, des del primer moment, per aquesta joia arquitectònica i cultural», ha explicat Jurado, que assegura que es tracta d'una experiència que volen que sigui duradora en el temps i que, en un futur no molt llunyà, Raixa pugui oferir activitats socioculturals durant tot l'any. «El nostre objectiu primordial, és que la gent pugui gaudir d’aquest entorn incomparable als peus de la Serra de Tramuntana.»

Tots els espectacles són gratuïts, però serà necessària una invitació que es podrà recollir a porta (120 entrades) o reservar-la amb anterioritat a la web de ticketea (250 entrades) de forma totalment gratuïta.

 

Enllaç per a l’acte d’aquest divendres: https://www.ticketea.com/entradas-teatro-el-vi-a-la-sang/

 

30 de juny a les 21.00 h

EL VI A LA SANG

Microformat que té com a objectiu introduir l'espectador en el món del vi, el significat al llarg de la història en l’àmbit festiu, ritual i també religiós. El vi indicava el grau de civilització, i el fet de consumir-lo distingia les cultures més desenvolupades de les primitives. Al mateix temps s'explica la història del vi a Mallorca, des de l'antiguitat fins a l'apogeu dels segles XVIII i XIX, amb el daltabaix que va significar la fil·loxera.
Tot aquest contingut el transmet l'escriptor Tomàs Vibot i el representa l'actor Àlex Tejedor, qui ens explica la seva pròpia vivència quan entra en escena amb una botella i una copa de vi a la mà. Ens explica la història del vi, lligada a la seva vida, i acaba amb un final sorprenent.

 
21 de juliol les 21.00 h

CRÒNICA DE LA NOVA CANÇÓ

El novembre del 2016, i de la mà de 3 músics professionals, neix el projecte Crònica de la Nova Cançó, que ara ja és una realitat i ha fet diferents concerts arreu de Mallorca. En aquests moments, el grup està format per 6 components amb instruments molt diferents que encaixen a la perfecció, partint d'un piano de cua, un violoncel, un contrabaix i també una guitarra acústica, un flabiol mallorquí i dues veus.

Aquest grup va néixer amb la intenció de recuperar les cançons de lluita per la llibertat que cantaven en aquell moment els cantants catalans i mallorquins, en aquest concert podrem escoltar cançons de Serrat, Llach, Maria del Mar Bonet, i algunes no tan conegudes de Josep Maria Espinàs, i de Joan Isaac.


11 d'agost a les 21.00 h

ESTRELLES I TALAIOTS

Estrelles i talaiots és un espectacle teatral dirigit per Carlos Garrido, i protagonitzat per Rodo Gener i Xavi Nuñez, amb la música de Mariona Forteza.

Es tracta d'una recreació històrica que evoca el moment en què la República romana conquesta les illes i desapareix una cultura mil·lenària, molt més antiga i tradicional: la cultura talaiòtica.

Aquesta situació serveix de rerefons per reflexionar sobre el moment actual. Quan un món globalitzat, molt potent des del punt de vista econòmic, s'imposa sobre les petites cultures locals i n’amenaça seriosament la
supervivència.
Estrelles i talaiots
funciona com un diàleg a dues veus. D'una banda, el patrici romà que impulsa la conquesta i representa els interessos d'una civilització urbana, especulativa i organitzada. De l'altra, l'home talaiòtic com a exponent d'una civilització preurbana, tribal i arrelada a la terra.


1 de setembre a les 20.00 h: 

SHOWCOOKING AMB MIQUEL CALENT
 

En aquest espectacle, que vol impulsar el producte de la terra, proper i el més natural possible, el cuiner Miquel Vicens (de Can Calent) ens explicarà com cuinar diferents plats de la cuina més tradicional, i presentar-los d’una manera més innovadora. Cuinarà tres plats, i s’elaboraran 500 tapes del mateix plat perquè el públic assistent les pugui degustar. Per aquest espectacle, es comptarà amb la col·laboració de galletes Gori.

29 de setembre a les 20:30h:

ENTRE MONS 

Concert de Piano i Bombardí per part de dos reconeguts músics, d’una banda la Pianista Japonesa Yuko Mazutani, i d’altre banda el bombardinista Mallorquí Josep Burguera (guanyador del concurs internacional de bombardí a Corea del Sud, 2010), que ens interpretaran una mescla d’obres clàssiques i contemporànies de compositors d’arreu del mon, partint de Espanya, passant per França, fins arribar al Japó, i travessant el Pacífic per arribar a Argentina, entre d’altres.