Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca exhibeix gastronomia i producte local a Madrid Fusió 2024

Mallorca exhibeix gastronomia i producte local a Madrid Fusió 2024

(30/01/2024)

  • La delegació de l'illa impulsarà sinergies entre les indústries de l'alimentació, la restauració i el turisme amb el Compromís per un Turisme Responsable com a referent de l'estratègia
  • L'estand de Mallorca compta amb una important representació de producte local i ofereix showcookings al llarg de totes les jornades de la XXII edició d'aquesta fira d'internacional en la qual participen 200 expositors

Mallorca és present aquesta setmana a Madrid Fusió per a reivindicar la qualitat de la seva cultura gastronòmica i el seu producte local de primer nivell. Es tracta de la XXII edició d'aquesta fira de referència internacional que se celebra del 20 al 31 de gener i en la qual l'illa compta amb estand propi a través del Consell de Mallorca-Fundació Mallorca Turisme. 

El conseller executiu de Turisme del Consell de Mallorca, José Marcial Rodríguez, juntament amb la directora de Turisme per a la Demanda i l'Hospitalitat, Susanna Sciacovelli, encapçalen la delegació mallorquina en la fira amb la finalitat de donar suport al sector i afavorir la generació sinergies entre la indústria de l'alimentació, la de la restauració i el turisme.

Rodríguez ha destacat que «la cuina de Mallorca és un dels eixos que conformen la cultura i tradició de l'illa. L'illa té sabor únic i posseeix un producte autòcton la producció i l'elaboració del qual ha traspassat segles. Elaboracions i que s'han transmès de generació en generació, mantenint la seva essència i conservant les arrels d'una cultura, tradició i història únics».

En aquest sentit «en l'estand de Madrid Fusió hi ha una excel·lent representació de producte local, produït i elaborat íntegrament a l'illa, sota estrictes criteris de respecte a l'entorn i cura de la identitat perquè el sabor d'avui segueixi fidel al qual era generacions enrere».

Tenen també presència en l'estand un total de 8 coexpositores en representació d'alguns dels productes autòctons de l'illa més representatius com són D.O. Oli de Mallorca, Flor de Sal donis Trenc, IGP Sobrassada de Mallorca, Agromallorca, És Garrover de Mallorca, així com la D.O. Binissalem i Vi de la Terra. Participa també com a col·laborador la IGP Ensaïmada de Mallorca.

El programa previst al llarg dels tres dies de fira se centra precisament a mostrar davant els milers d'assistents que assisteixen els elements més característics de la gastronomia mallorquina. Per a això, s'han organitzat diverses passades de showcooking diaris amb elaboracions creades per l'Escola de Hosteleria de les Illes Balears. D'aquesta manera, enguany seran els professors i alumnes d'aquest centre de formació superior integrat a la Universitat de les Illes Balears, els encarregats de transmetre a experts i professionals el més destacat de la cultura culinària i gastronòmica, mitjançant elaboracions amb producte local. Concretament, fins a Madrid s'ha desplaçat un equip xefs compost pels professors Irene Luján i Lluís Cardell, acompanyat pels alumnes Antonio Bestard i Noelia Arbós. Així mateix, és present un equip de Restauració integrat pel professor Pablo José Serrano i l'alumna Francisca Bibiloni.

El Pledge, per un Turisme Responsable

Precisament la gastronomia i el producte local de l'illa són elements clau per a l'objectiu de desenvolupament turístic que l'equip del Consell ha dissenyat. I és que Mallorca es troba en ple canvi de model a través del Compromís per un Turisme Responsable, Pledge. En aquest context, la gastronomia s'erigeix com a element de referència en ser un dels eixos de l'essència i identitat mallorquines. 

Referent a això, el conseller ha destacat que «treballem per a mantenir l'essència, la identitat i la imatge, posant el focus en la protecció, regeneració, preservació. Perquè el turisme és el principal motor econòmic de Mallorca i el nostre objectiu és millorar la convivència de l'illa dins d'un marc de desenvolupament sostenible de l'activitat turística».

El màxim representant del turisme a l'illa ha conclòs sobre aquest tema que «hem de protegir i regenerar les qualitats i valors que fan d'aquesta illa un lloc meravellós per a viure, alhora que és un lloc meravellós per a visitar.