Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mallorca destaca a la World Travel Market els avenços en la seva agenda de sostenibilitat i turisme accessible

Mallorca destaca a la World Travel Market els avenços en la seva agenda de sostenibilitat i turisme accessible

(08/11/2022)

L’illa es presenta com a una destinació sostenible, oberta i preparada per acollir persones amb discapacitat

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha participat en la presentació de les Illes Balears duita a terme en el context de la fira internacional de turisme de Londres, la World Travel Market. Cladera ha destacat que Mallorca continua amb la seva estratègia de promoció turística des de la premissa irrenunciable de la sostenibilitat.

En aquest sentit, la presidenta ha afirmat que «l’eina de referència és l’Observatori de Turisme Sostenible, a través del qual comptam amb recursos per visualitzar i analitzar la indústria turística i el seu desenvolupament». Cal destacar que l’OTS ja ha publicat l’anàlisi, el càlcul i l’estudi sobre categories clau com la mobilitat terrestre i les aigües residuals. L’Observatori treballa ara amb les dades sobre turisme estacional i l’impacte del turisme esportiu, informació que s’anirà publicant en el seu web, des d’ara fins al març.

La presidenta ha anunciat que Mallorca organitza la II Cimera Internacional de Turisme Sostenible en col·laboració amb l’Organització Mundial del Turisme, que tindrà lloc el març de 2023. «L’illa serà, per segon any consecutiu, el referent internacional en matèria de sostenibilitat i turisme, amb l’objectiu principal d’afavorir un entorn d’intercanvi i aprenentatge», ha declarat Cladera.

La cimera vol continuar la promoció del coneixement de les millors pràctiques de sostenibilitat ambiental, social i econòmica que s’estan desenvolupant en el món. Els temes centrals dels debats tindran com a eixos vertebradors l’acord de Glasgow, els Objectius de desenvolupament sostenible i el Pla d’Acció de l’Organització Mundial del Turisme.

Accessibilitat

Emmarcat en el context de la sostenibilitat, la presidenta també ha centrat la intervenció en la importància de Mallorca com una «destinació per a tothom», és a dir, «oberta i preparada per acollir tots els visitants que la vulguin gaudir, sense cap classe de barrera».

És per aquest motiu que el Consell de Mallorca està duent a terme el Pla de Turisme Accessible, el full de ruta que permet la implementació de polítiques públiques que afavoreixin l’increment del turisme de persones amb discapacitat.

Entre altres actuacions, «cal destacar la creació de la Guia Mallorca accessible. Una eina a través de la qual s’ofereix informació sobre serveis accessibles per a totes les persones a Mallorca», ha afirmat. La guia està disponible a www.accesiblemallorca.com i permet conèixer les condicions d’accessibilitat de les platges de l’illa, propostes d’excursions accessibles, monuments i llocs emblemàtics, entre altres informacions útils per a qualsevol persona que tengui algun tipus de necessitat pel que fa a l’accessibilitat.

Turisme d’esports

La Fundació Mallorca Turisme ha organitzat per avui horabaixa un acte promocional de l’illa, en el context de la World Travel Market. L’objectiu és destacar el segment de mercat del turisme d’esports a Mallorca. Està prevista l’assistència de prop de 60 mitjans sectorials turístics britànics.